Yhteystiedot

Olavi Kietäväinen
Autiontie 57 B
52200 PUUMALA
050 024 2573
olavi.kietavainen(at)kd.fi
www.olavikietavainen.net
www.facebook.com/olavi.kietavainen

Pikakysely

Mitä pidät kotisivuistani?

Uutiset

6.3.2015Puumalalle vuodelta 2014 1,3 miljoonan ylijäämäLue lisää »7.5.2017KD Etelä-Savon piiriantoi kaksi julkilausumaa Tasapuolisuutta luottamushenkilöpaikkoja täytettäessä ja valaistus viitostielle Mikkeli-Juva -välilleLue lisää »28.2.2017Kuntavaalien 2017 KD:n ehdokkaat PuumalassaLue lisää »

Valtuuston pulpetilta

Maanantai 5.11.2012


Ennen kunnanvaltuustonkokouksen alkua tervehditään kanssa valtuutettuja. Tällä kertaa onniteltiin niitä valtuutettuja jotka saivat valtuutuksen seuraavalle kaudelle. Osa jäi arvalla tai vain muutaman äänen päähän valinnasta joka varmasti askarruttaa vielä mieltä.

Valtuusto ensimmäisessä asialistan kohdassa päätettiin tilintarkastajien toimikaudesta joka aikaisemmin on ollut valtuustokausi mutta nyt kuntalain muutoksella voidaan valita neljäksi tai enintään kuudeksi vuodeksi. Valtuusto päätti toimikaudeksi viisi vuotta.

Valtuustokauden vaihtuminen ja muutokset palvelutuotannossa toi valtuuston työjärjestyksen ja hallintosäännön uudistamisen, kunnanhallituksen johtosäännön muutoksen, peruspalvelulautakunnan johtosäännön päätettäväksi. Myös Etelä-Savon sairaanhoitopiirin perussopimuksen ja Etelä-Savon alueellisen pelastustoimen yhteistoimintasopimuksen muutoksesta päätettiin.

Veroprosentista käytiin keskustelua kunnanhallituksen esityksestä veroprosenttiin 0,5 % laskua 21 > 20,5 ja yleiseen kiinteistöveroprosenttiin nostoa 0,90 > 0,95, vakituisen asuinrakennuksen kiinteistöveroprosentti 0,42 > 0,48 , muiden kuin vakituisten asuntojen kiinteistöveroprosentti 1,00 > 1,08 ja rakentamattoman rakennuspaikan kiinteistöveroprosentti oli ennallaan 1,6. Keskustelussa tehtiin vastaehdotus veroprosenttien pitämiseksi ennallaan. Kannatin ennallaan pitämistä. Perusteluna moni pienituloisen tai eläkeläisen tulot ovat niin pienet ettei joudu maksamaan kunnallisveroa mutta maksaa kiinteistöveroa joka nousee omasta asunnosta 14,3% varsin roima korotus. Koen asian kikkailuksi jolla pyritään vaikuttamaan kunnan imagoon joka mielestäni perustuu enempi toimiviin palveluihin, luontoon, hyvään maineeseen matkailu- ja vapaa-ajan kuntana. Toin esille lukion kustannusten nousun joka vastaa noin 0,5 veroprosentin kustannusvaikutusta vuodessa. Tämä siksi kun on keskusteltu lukioselvityksen yhteydessä lakkautuksen aikaistamista vuodella jota ei kuitenkaan toteuteta. Valtuusto päätti äänin 14 - 7 kunnanhallituksen esityksen mukaisesti alentaa veroprosenttia ja nostaa kiinteistöveroprosentteja. Talousarviossa vaikutus olisi aikaisempaan verrattuna 40 000 euron vähennystä verotuloihin.

Talousarvio v 2013 ja vuosien 2013 - 2016 taloussuunnitelma käsiteltiin käytännössä muutoksitta. Keskustelua käytiin enemmän viestinä eteenpäin miten asiaa tulisi viedä eteenpäin.Toin esille hankinta asian yhteydessä kuinka tärkeä on katsoa kokonaistaloudellisesti edullisin eikä pelkkä alin hinta kriteerinä. Talousarvio sai kiitosta realistisuudesta,samoin uusittu arviointi mittaristo jolla seurataan tavoitteiden toteutumista asetetuilla mittareilla.

Tiedoksi saatettavissa asioissa valtuusto sai ilmoituksen kuntavaalien vahvistetusta tuloksesta.


Kommentit

5.1.2013 18.28  Lauri

Terveisiä vaan Hämeenlinnasta. Katselin haun avulla, kuka sellainen Pentti Kantola on ja päädyin kuvan kautta sivuillesi. Onhan nämä sivut, jotka pärjäävät vaikka monien seurakuntien sivujen rinnalla. Ajantasallakin näkyvät olevan. Olen kanssasi samaa mieltä tuosta verokikkailusta.
Hyvää alkanutta vuotta. Minun "työkauteni" alkaa maanantaina Puupäitten kerhossa Poltinaholla


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini