Yhteystiedot

Olavi Kietäväinen
Autiontie 57 B
52200 PUUMALA
050 024 2573
olavi.kietavainen(at)kd.fi
www.olavikietavainen.net
www.facebook.com/olavi.kietavainen

Pikakysely

Mitä pidät kotisivuistani?

Uutiset

6.3.2015Puumalalle vuodelta 2014 1,3 miljoonan ylijäämäLue lisää »7.5.2017KD Etelä-Savon piiriantoi kaksi julkilausumaa Tasapuolisuutta luottamushenkilöpaikkoja täytettäessä ja valaistus viitostielle Mikkeli-Juva -välilleLue lisää »28.2.2017Kuntavaalien 2017 KD:n ehdokkaat PuumalassaLue lisää »

Olavi__kopio._2jpgTervetuloa kotisivuilleni

Olen Olavi Kietäväinen 
puumalalainen 63 vuotias metsätalousyrittäjä,
luomuviljelijä.
Kunnanvaltuutettu, ESSOTE:n valtuuston ja MHY Etelä-Savon valtuuston jäsen.

Perheeseeni kuuluu puoliso ja kolme aikuista
lasta ja lapsenlapsi.

Olen sukupolvenvaidoksen myötä ollut maanviljelijänä vuodesta 1988. Pääpaino on metsätaloudessa ja peltoja viljellään luonnonmukaisesti. Kesäisin on vuodesta 1998 lähtien on pidetty Lettukahviota Puumalan satamatorilla.
 
Haluan olla mukana rakentamassa yhteiskuntaa, jossa  inhimillisempi ote ohjaa vanhuspalveluiden toteutumista jossa perheet ja lapset ovat etusijalla, missä liikuntaan luodaan edellytykset tuoda hyvinvointia kuntalaisille viihtyisässä ympäristössä jossa yrittäjät ovat kunnan elinvoimaisuuden turvana, koulutuksessa tavoitteena luoda lähtökohta elinikäiseen oppimiseen, sote-palveluiden uudistuessa on turvattava tasavertaiset palvelut asuinpaikasta riippumatta ja hoitoketjut on saatava sujuviksi.
Kehittyvässä ja muuttuvassa maailmassa tarvitaan
ennen kaikkea kestäviä arvoja. Välittäminen ja lähimmäisenrakkaus vaativat jakamaan hyvinvointia oikeudenmukaisesti. Toivon, että mahdollisimman moni
voisi yhtyä käsitykseeni siitä, että kristillisdemokratia
sopii kaikista poliittisista aatteista suomalaisille parhaiten.


nimikirjoitus.jpg

Harkinnan jälkeen ehdokkaana eduskuntavaaleissa

Torstai 28.2.2019

Eduskuntavaalit 2019 on merkittävät vaalit kaikille puolueille. Kristillisdemokraateille Kaakkois-Suomessa on tärkeää saada kansanedustaja neljän vuoden tauon jälkeen. Tätä tavoitetta haluan omalla panoksellani olla auttamassa asettumalla ehdokkaaksi vaaleihin.
Mitä asioita haluan erityisesti nostaa esiin on maaseudun asiat maanviljelijöiden, maaseutuyritysten, metsänomistajien ja koko harvaan asutun maaseudun pärjäämisen tulevaisuudessa. Varsinkin tulevaisuuden uskoa tarvitaan kun mietitään jatkaako seuraava sukupolvi maanviljelijänä. Tämän päätöksen vahvistamiseksi tarvitaan konkreettisia tekoja tuottajahinnan parantamiseksi ja samalla kannattavuuden nostamiseksi. Puhdas kotimainen ruoka on turvallisuustekijä ja omavaraisuus takaa kriisienkin sattuessa ruokahuollon.
Harvaan asutulla maaseudulla on mahdollisuus pärjätä ja koko Suomi on pidettävä asuttuna.

Kuva 27.2. Harvaan asutun maaseudun parlamenttaarisen työryhmän seminaarissa KD:n  edustajana puhumassa.

52987182_1980787062042315_8903530078634246144_n_2.jpg

5 kommenttia .

Neuvottelu

Torstai 11.5.2017

Yleensä kun puhutaan neuvottelusta ja sopimisesta ollaan tasavertaisia ja molempien asiasta olevat mielipiteet ja toiveet otetaan huomioon. Tästä yleisestä tavasta on poikkeus joka toistuu neljän vuoden välein kunnallisten luottamushenkilöpaikkojen jako ja siihen liittyvät "neuvottelut". Näissä neuvotteluissa on joka kerta jo valmiiksi luotu käsikirjoitus jota suurimman puolueen edustajat liittolaisineen vievät läpi omista tavoitteistaan tiukasti kiinni pitäen joustamatta yhtään kun kysymys on kunnanvaltuuston ensimmäisistä puheenjohtajuuksista ja kunnanhallituksen jäsenistä ja puheenjohtajasta. Mitään vikaa ei ole että näitä tavoitteita tuodaan toinen asia on että niistä ei voi neuvotella  varsinkaan henkilön sukupuolesta se määritellään tarkoituksella jotta saadaan omat paikat niinkuin halutaan viis muitten toiveista ja tavoitteista. Nytkin yhdestä kunnanhallituksen paikasta tehtiin naispaikka puolueelle jolla on valtuustossa miehiä ja varalla nainen tällä toiminnalla tehdään turhaksi äänestäjien tahto joka näkyy valittuina valtuutettuina. Tämä toiminta täyttää syrjinnän tunnusmerkit sukupuolen mukaan miten tällaista voidaan nyky Suomessa harjoittaa kun pidetään itseä tässä asiassa mallimaana.

2 kommenttia .

Etelä-Savon piiri ehdottaa puoluekokoukselle Sari Essayahia puheenjohtajaksi ja peresidentinvaaleihin ehdokkaaksi

Sunnuntai 7.5.2017 klo 21.49

IMG_2186__kopio.JPG

Piiri teki esityksiä 18.-19. elokuuta Seinäjoella pidettävään puoluekokoukseen. Kevätkokous esitti, että puheenjohtajana jatkaisi Sari Essayah. Piirin puheenjohtaja Jouni Koskelaa pyydetään asettumaan varapuheenjohtajaehdokkaaksi. Piiri ehdotti myös, että puolue asettaa presidentinvaaleihin oman ehdokkaan, ja että ehdokas on Sari Essayah.

Puoluekokouksessa valittavaan puoluevaltuustoon piirin edustajiksi esitetään Esa Ruhanen Hirvensalmelta (varalla Olavi Kietävänen, Puumala), Hanne Puustinen Savonlinnasta (Liisa Hirvonen, Savonlinna) ja Antti Kivimäki Pieksämäeltä (Päivi Kovanen, Pieksämäki).

Kommentoi kirjoitusta.

Etelä-Savon Kristillisdemokraattien kevätkokous 6.5. Hirvensalmella

Sunnuntai 7.5.2017

IMG_2183_2__kopio.JPG
Piirin puheenjohtaja Jouni Koskela avasi piirin kevätkokouksen Hirvensalmella. Puheessaan hän käsitteli Etelä-Savossa hyvin menneitä kuntavaaleja. Kunnanvaltuutetut saatiin jokaiseen 12 kuntaan jossa oli ehdokkaita yhteensä 18 mikä on 5 enemmän kuin edellisissä vaaleissa.

IMG_2184_2__kopio.JPGHirvensalmen kunnan tervehdysken esitti Esa Ruhanen juuri valittu KD:n uusi Hirvensalmen kunnanvaltuutettu.

IMG_2188_2__kopio.JPGKD Kymen piirin puheenjohtaja toi piirinsä terveiset yhteisen vaalipiirin toiselle KD piirille.

IMG_2196_2__kopio.JPGPoliittisessa tilannekatsauksessa kansanedustaja, sosiaalineuvos Antero Laukkanen painotti, että inhimillisyysvaje ei saa lisääntyä, ja otti esimerkin kotikunnastaan Espoosta, "Suomen Strömsöstä". Kaupungissa asuu Suomen rikkaimpia ihmisiä, mutta samaan aikaan leipäjonot pitenevät. Tälle vuodelle Suomessa on varattu miljoona euroa auttamisyhdistyksille, jotka pyörittävät leipäjonoja. Laukkanen iloitsi siitä, että hänen tekemänsä aloitteet ruoka- ja vaatehävikin tehokkaammasta kanavoimisesta pääkaupunkiseudun vähävaraisia auttaville yhdistyksille pääkaupunkiseudulla ovat toteutuneet.

Kommentoi kirjoitusta.

Kevään tuojat

Tiistai 2.5.2017

IMG_2189_2__kopio.JPG
Kevään merkeistä kangasvuokko on itselleni tärkeä. Harvinaisuudesta huolimatta sitä kasvaa lähialueella useissa kohdin. Tänäkin vuonna vaikka kevät muuten on myöhäisempi ei kangasvuokon kukinta ollut paljonkaan edellisvuotta myöhemmässä oikeastaan samoihin aikoihin. IMG_2152_2__kopio.JPG
Linnuista västäräkki keikunnallaan on toinen kevääntulon airueista. Joka ilmantuessaan pihalle kertoo kevään tulleen.Kommentoi kirjoitusta.

Vaalit

Tiistai 11.4.2017

Kuntavaalit ovat käyty. Kristillisdemokraateina säilytimme valtuustopaikan ja hieman kannatus nousi. Toiseen paikkaan olisi tarvittu lähes 20 ääntä lisää. Seuraviin vaaleihin jää sopivasti haastetta tavoitella toista paikkaa.

Puumalan vaalitulos muuttaa valtasuhteita hieman kun Keskusta menetti yksinkertaisen enemmistön valtuustossa. Tämä on neljäs kerta kun näin tapahtuu edelliset kerrat ovat 1988, 1996, 2008 ja 2017. Vuosien 1988 ja 1996 on valtuuston tai kunnanhallituksen puheenjohtaja ollut Demareista. Vaalien 2008 jälkeen Keskusta sai molemmat puheenjohtajuudet vaikka sillä ei ollut enemmistöä valtuustossa. Demarit antoivat näin tapahtua vaikka olisivat voineet saada myös puheenjohtajuuden valtuustossa tai kunnanhallituksessa.

Vanhojen muisteleminen saa jäädä tähän nyt on edessä neuvottelut tulevan valtuustokauden valinnoista edessä. Valtuustoon valittiin runsaasti uusia valtuutettuja varsinkin naisvaltuutettujen määrä lisääntyi.  Heidän joukostaan voi hyvinkin nousta uusi puheenjohtaja valtuustoon tai kunnanhallitukseen. Nyt joku väittää vastaan ei kokematonta voi valita. Jokainen joka valitaan tehtävään ensimmäisen kerran on kokematon siinä tehtävässä ja perehtymällä ja opettelemalla kyllä tulee kokemusta ja pärjää tehtävässä. Neuvottelut ja tavoitteet niissä käyvät puolueilla ristiin toivottavasti saadaan hyvässä yhteisymmärryksessä kaikkia tyydyttävä lopputulos.
Yksi niistä monista muistakin hyvistä asia joista menneellä valtuustokaudella olen ollut tyytyväinen on kaikkien valtuustossa olevien puolueiden mukanaolo kunnanhallituksen pöydän ympärillä. Tämän käytännön toivon jatkuvan alkavalla valtuustokaudella näin jokainen puolue on mukana Puumalan tärkeimmässä asioita valmistelevassa hallintoelimessä.

Kommentoi kirjoitusta.

Ennakkoäänetys Puumalassa vilkkaampaa kun edellisissä kuntavaaleissa.

Keskiviikko 5.4.2017

IMG_1842_2.JPG
Puumalalaiset äänestivät vilkkaammin ennakkoon kuin edellisissä kuntavaaleissa. Ennakkoon äänesti 38,2 % äänioikeutetuista kun edellisissä vaaleissa äänesti 37.3 % ennakkoon. Äänioikeutettuja on näissä kuntavaaleissa 137 vähemmän kuin vuonna 2012 tästä johtuen äänestäneiden määrä putosi hieman 33 henkilöllä vaikka äänestysprosentti nousi.
Viime kunnallisvaaleissa äänesti puumalalaisista 70,0 % nyt on mahdollista että äänestysprosentti on tätäkin korkeampi - hyvä demokratian kannalta jos näin käy.

Kommentoi kirjoitusta.

Tohtorin väitöstilaisuus

Sunnuntai 2.4.2017

Perjantaina maaliskuun viimeisenä päivänä saimme olla tyttäremme tohtorin väitöstilaisuudessa Helsingissä. Väitöksen aihe "Deep Groundwater Evolution at Outokumpu, Eastern Finland: From Meteoric Water to Saline Gas-Rich Fluid"

IMG_1912_2__kopio.JPG
Kuvassa vas. vastaväittäjä Niklaus Waber Bernin yliopistosta Sveitsistä, kustos prof. Juha Karhu ja väittelijä Riikka Kietäväinen.

IMG_1996_2__kopio.JPG
Karonkassa Riikka vastaanotti yhdellä geologian väittelijällä kerrallaan kiertävän karhupatsaan.

Kommentoi kirjoitusta.

Marian markkinat

Lauantai 25.3.2017

Marian markkinat ovat kevään tulon ensimmäisiä airueita. Tänä vuonna markkinoita väritti kuntavaaleissa olevien puolueiden vaaliteltat kunnantalon edustalla. Torin vilkkaudesta päätellen voi odottaa että Puumalan äänestysaktivisuus on jälleen Etelä-Savon korkein. Kuntalaisten oli helppo vertailla ja kysellä mitä kukin puolue tulevalla valtuustokaudella Puumalassa ajaa ja pitää tärkeänä.

IMG_1848_2__kopio.JPGLetut ja kahvi saivat monen pysähtymään ja keskustelemaan vaalikojulla.

IMG_1858_2__kopio.JPG
Puhtaampaa politiikkaa ämpärit sisältäen juuriharjan, pesuaineen ja vaalimateriaalia saivat  hyvän vastaanoton.
IMG_1847_2__kopio.JPG
Ehdokkaana oleva Sirja Rexho ilahdutti markkinaväkeä viulumusiikilla. 

IMG_1853_3__kopio.JPG

Keskusteluporukoita syntyi telttojen edustoille.

IMG_1851_2__kopio.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Miksi äänestää Kristillisdemokraatteja: Sari Essayah

Lauantai 25.3.2017

Katso allaolevista linkeistä KD:n vaalitavoitteita.

Alfa Tv Miksi äänestää Kristillisdemokraateja: Inhimillisempi ote kuntaasi Sari Essyah

Maaseudun tulevaisuuden kuntavaalitentti Sari Essayah

Kommentoi kirjoitusta.

Kuntavaalimarkkinoilla

Torstai 16.3.2017

Vaalitilaisuudet ovat kuntalaisten tapaamispaikkoja. Mikkelissä maalismarkkinoilla olin lettuja paistamassa. Neljän tunnin aikana reilu 300 sai syötäväkseen letun keskiviikkona. Aamulla puheenjohtaja Sari Essayah oli vauhdittamassa vaalityötä.
IMG_0934_2__kopio.JPG

       Vasemmalta Tuomo Malinen, Liisa Ahonen, Sari Essayah ja Heikki Nykänen
IMG_0935_2__kopio.JPG
      Sari Essayah ja Jukka Pöyry 219 KD sit. ehdokas Jukka Pöyry
17218626_1401976119873073_410874540839606702_o_Mikkeli_15.3.2.jpg
Vaalikatu oli näissä maalismarkkinoissa kansoitettu puolueiden vaali-infoja ja erityisesti tarjottavia ruokia syövilla kansalaisilla.

Kommentoi kirjoitusta.

Numerolla 38

Torstai 9.3.2017

Vaalit saivat tänään yhden lähtölaukauksen ehdokkaat numeron. Tällä kerralla numeroni on 38.
olavi_kietavainen_5__kopio.jpg
Keskustelua näin kunallisvaalien alla käydään nyt istuvan valtuuston tekemisistä ja tekemättä jättämisistä. Kausi on ollut Puumalan kunnalle hyvä ei kukaan voinut arvata missä tilassa kunta on neljän vuoden kuluttua. Olemme valtuutettuina ja viranhaltijat tehneet oikeita päätöksiä ja valtiovalta on auttanut tehtäväämme varsin kiitettävästi. Asiat joista on oltu erimieltä eivät suuruudeltaan ole isoja ja niidenkin päätökset on varsin suurella enemmistöllä jos on ollut tarve äänestää ratkenneet. Kokonaisuutena on valtuustoryhmien ja valtuutettujen toiminta ollut isoissa asioissa yksimielistä joka on näkynyt hyvänä ilmapiirinä kunnassa. Tänään on Puumala-lehdessä uutisoitu uuden liike- ja kerrostalohankkeen varmistumisesta tässäkin olimme yksimielisiä kun hankittiin tontti kunnalle jotta hanke lähti alkujaan liikkeelle. Mutkia tuli välillä matkaan mutta ne eivät onneksi kaataneet hanketta. Uskon tulevallakin valtuustokaudella toimittavan kuntalaisten edun mukaisesti tähän ei pelkkä tieto riitä tarvitaan korkeimman johdatusta epävarmoissa tilanteissa.

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuuston pulpetilta

Keskiviikko 1.3.2017

IMG_20170227_180529_2__kopio.jpg
Kunnanvaltuuston kokouksen aluksi sain vastaanottaa tasavallan presidentin itsenäisyyspäivänä 2016 myöntämän Suomen valkoisen ruusun ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein.
Muistelin ensimmäistä kokousta, joka oli 22.2.1989 jolloin Salausselällä kisattiin myös maailmanmestaruuksista. Päivän kisa oli miesten 15 km, jonka ratkaisu tapahtui vasta koululautakunnan kokouksen alettua. Kokoukseen oli pyydetty tieto kuinka kilpailussa tuli käymään. Kesken kokouksen oveen koputettiin ja kerrottiin että Harri Kirvesniemi on voittanut maailmanmestaruuden.
Tästä on 28 vuotta, jona aikana on saanut olla monessa kokouksessa mukana.
Kunnan menestystä mitataan talouden kautta. Talouden muutokset ovat vaihdelleet paljon eri vuosikymmenillä. Ensimmäinen 1990-luku oli Puumalassa rakentamisen vuosikymmen Puumalansalmen silta, Sininen koulu, Puumalan satama tärkeimpinä. Taloutta paransi vuosikymmenen lopulla yhteisöveromuutos tuoden kunnille lisää verotuloja näillä tuloilla kunta voi maksaa lainat joita oli ottanut rakentamista varten ennen vuotta 2000.
Seuraava vuosikymmen oli käänteinen, valtio leikkasi yhteisöveron tuottoja ja kunnassa tehtiin säästölistoja ja ensimmäinen kyläkoulu Luukkola lakkautettiin kun oppilaat vähenivät. Vuosi 2007 oli sitten kriisikuntalistalle joutumisen vuosi. Tästä alkoi viritä kuntaliitospuheet ja valtuustokausi 2009 - 2012 olikin sitten kuntaliitos ratkaisun kausi. Tunnusteluja käytiin joka suuntaan varsinaisesti kuitenkin Mikkeli ja Savonlinna tulivat vaihtoehdoiksi. Olin Savonlinnan liitoksen kannalla kuten 10 muutakin valtuutettua. Päätös kuntaliitosneuvottelujen suunnasta tehtiin yhden äänen enemmistöllä 11-10. Neuvottelut etenivät kahdestaan Savonlinnan kanssa syksyyn 2011, jolloin mukaan tulivat Punkaharju ja Kerimäki aluksi vaikutti että merkittävää muutosta olisi tulossa neuvotteluihin. Toisin kävi kun laajaa kuntaliitosselvitystä ei Savonlinna, Kerimäki ja Punkaharju halunneet ja yhteistä maarajaa ei ollut teki kuntaministeri Henna Virkkunen ennen vuoden 2011 loppua päätöksen keskeyttää kuntaliitosneuvottelut Savonlinnan suunnan kanssa.  Lopullinen ja kuntaliitoksen ratkaiseva äänestys kuntaliitoksen keskeyttämiseksi Savonlinnan suunnan kanssa ja aloittaa neuvottelut Mikkelin, Ristiinan ja Suomenniemen kanssa. Äänestyksessä voitti kanta joka keskeyttää neuvottelujen Savonlinnan suunnan kanssa ja olla aloittamatta kuntaliitos neuvotteluja Mikkelin suunnan kanssa äänin 11-10.

Kommentoi kirjoitusta.

Ehdokashankinnan kalkkiviiva lähenee.

Torstai 23.2.2017

Vaalien ehdokashankinta on saanut viime hetkillä mielenkiintoisia piireteitä jpa sellaisia joita ei olisi voinut uskoa todeksi vielä vuuosia sitten. Puoluiden väliset siirtymät ovat tänä päivänä enempi sääntö kuin poikkeus. Tänään on tullut varsinainen uutispommi kun europarlamentaarikko Paavo Väyrynen sekä Terve Helsinki -ryhmän muita jäseniä lähtee sitoutumattomana ehdolle Helsingin kaupunginvaltuustoon KD:n listalla. Yllätäviä käänteitä ei ole aiemminkaan puuttunut Paavo Väyrysen poliittiselta taipaleelta. Tevetuloa yhteistyöhön KD:n kanssa.
Myös Etelä-Savossa Mikkelissä on Jukka Pöyry ja Jari Roivas viime verralla Perussuomalasiten listalta valittua kunnanvaltuutettua asettuneet sitoutumattomina KD:n ehdokkaiksi. Linkki uutiseen. Vielä on aikaa asettua ehdokkaaksi vaaleihin - pirautelkaa jos ehdokkuus kiinnostaa.

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuuston pulpetilta

Maanantai 14.11.2016

Puumalan kunnanvaltuusto jatkoi vakiintunutta linjaansa pitäen valtuuston kokoukset napakasti turhia jaarittelematta. Lyhyessäkin kokouksessa ehditään pitää puheenvuoroja kun kiteytetään sanominen lyhyeen muotoon. Tämänkertainen kokous kesti 12 minuuttia.
Kunnanvaltuusto päätti veroprosenteista vuodelle 2017. Yksimielisesti tuloveroprosentti laskee 0,5% 20 % kiinteistöverojen pysyessä nykyisellä tasolla linkki. Kokemukset edellisestä 0,5 % laskusta v. 2013 olivat positiiviset kun verotulot kasvoivat 118 000 euroa toinen esimerkki veroprosentin nosto 1% vuonna 2010 laski verotuloja 112 000 euroa näihin voi olla vaikuttamassa tasauserät eri vuosien välillä. Päätöksen  positiivinen viesti voi myös tuoda uusia veroa maksavia kuntalaisia lisää vaikuttaen päinvastoin kuin päätöksen pitäisi vaikuttaa.
Kunnanvaltuuston nykyinen 21 valtuutetun valtuusto valitaan myös seuraavissa kunnallisvaaleissa Puumalaan. Valtuuston kokoa olis voitu alentaa jopa 13 valtuutettuun mutta kaikki puolueet yksimieliseti olivat nykyisen valtuutettujen määrän kannalla. Tämä tuo mahdollisuuden eri kyläkunnilta saada valtuutettu ja äänikynnys pysyy valtuustopaikkaan kohtuullisella tasolla.
Kolmas asia oli valtuustolle tiedoski kunnanhallituksen lausunto hallituksen esitysluonnoksesta koskien maakunta- ja sote-uudistusta linkki.
Neljäntenä asiana myöskin tiedoksi valtuustolle Korkeimman hallinto-oikeuden päätös Puumalan itäosien osayleiskaavan muutoksesta koskevasta valituksesta linkki.
Seuraava kunnanvaltuuston kokous on 12.12. kello 18.00 jolloin talousarvio v. 2017 on mm. päätettävänä.

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuuston pulpetilta

Maanantai 13.6.2016

IMG_9553__kopio.JPG


Kunnanvaltuuston kokouksen alussa jaettiin Kuntaliiton pitkästä kunta-alan palvelussuhteesta kultaisia ja hopeisia ansiomerkkejä. Kuvassa oik. kultaisen merkin saaneet Helvi Ikonen ja Juha Torniainen sekä hopeisen merkin saanut Keijo Montonen.

Valtuuston kokouksen asiat päätettiin yksimielisesti , vaikka tilintarkastaja oli jättänyt Haapaselän talojen kunnanhallituksen päätöksestä huomautuksen tilintarkastuskertomukseen ja tästä kunnanhallituksen vastineeseen pitäytyen valtuusto antoi tili-ja vastuuvapauden kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle. Henkilöstöraportti hyväksyttiin.
Arviointikertomus v. 2015, jonka seikkaperäisesti esitteli valtuustolle tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Urpo Virtanen. Kunnanjohtaja selvitti käsittettä ostopalvelu jota Mikkelin tuottama sote ei ole vaan Mikkelin tuotantolautakunnan tuottamaa palvelua Puumalassa. Valtuusto päätti tästä yksimielisesti v. 2012.
Tilinpäätös oli jälleen ylijäämäinen 1,4 milj. euroa ja kunta pärjäsi valtakunnallisetikin ollen parhaassa kymmenyksessä. Tämä luo hyvän tilanteen tuleville vuosille, kun kunnan kertynyt ylijäämä on yli 1000 euroa/asukas ja konsernin ylijäämä 700 euroa/asukas. Tällä voidaan varautua tulevaan muutokseen jos maakuntahallinto aloittaa vuoden 2019 alussa jolloin sote siirtyy pois kunnilta vieden yli puolet kuntaverotuloista mukanaan maakuntaan.Esiopettajan virka ja vapaa-aikasihteerin virat perustettiin, Hallintosääntö peruspalvelujen osalta muutettiin 1.9.2016 alkaen.
Itä-Suomen päihdehuollon kuntayhtymän purkusopimus hyväksyttiin. Tämä tulee todennäköisesti uudelleen käsittelyyn kun Imatran kaupunki ei ole hyväksynyt purkusopimusta alkuperäisessä muodossa vaan muutettuna. Purkusopimus olisi tullut hyväksyä samassa muodossa jokaisessa yhtymän kunnassa kaikki muut sen hyväksyoivätkin Imatra vain ei.
Puumalan kunnan uudet jätehuoltomääräykset hyväksyttiin. Tulee voimaan 1.7.2016.
Puumalan lähiliikuntapaikka Puumalan koulun yhteyteen toteutetaan vaikka avustusta ei saatukaan puolta kustannuksista jota oli haettu ja alunperin pidetty toteuttamisen ehtona. Kunnanhallitus päätti muuttaa esitystä valtuustolle niin että lähiliikuntapaikat toteutetaan vaikka avustus ei olekaan haetun suuruinen - hyvä päätös toteuttaa hanke.

IMG_9565_2__kopio.JPG

Valtuuskon kokouksen jälkeen Jethro Rostedt piti puheen valtuustolle ja samalla kuvattiin hänen tuottamaansa TV-ohjelmaa. Kunnanjohtaja Matias Hilden on yhden osan päähenkilö. TV nelosessa syksyllä esitettävään Kauppaneuvos Jethro-tv-sarjan toiseen tuotantokauteen jonka yksi osa tämä on.

Kommentoi kirjoitusta.

Puumala kiitti Timo Kietäväistä Kuntaliitossa tehdystä työstä Puumalan puolesta

Keskiviikko 20.4.2016


IMG_8325__kopio.JPG


Puumalan kunnanjohtaja Matias Hilden kiitti viimeistä kertaa Etelä-Savossa Kuntaliton varatoimitusjohtajana vieraillutta Pumalan vapaa-ajanasukasta Timo Kietäväistä Puumalan puolesta tehdystä työstä. Tilaisuus oli Maakuntaliiton järjestämä maakuntauudistuksen valmistelevassa kokouksessa. Linkki kunnanjohtaja Matias Hildeenin puheenvuorosta linkki Kaikki tilaisuuden puheet seuraavasta linkistä.

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuuston pulpetilta

Maanantai 29.2.2016

Kunnanvaltuusto kokoontui tänään omaa aikatauluaan aikaisemmin. Tähän oli syynä  Etelä-Savon sosiaali-ja terveyspalveluijen kuntayhtymän valtuuston valinta. Kuntayhtymän muutettu perussopimus tulee voimaan huomenna 1.3. ja valinnat oli tehtävä ennen sitä. Puumalalle valtuustossa on kolme paikkaa jotka määräytyivät kuntayhtymän alueen puolueiden voimasuhteiden (edelliset kunnallisvaalit 2012) ja neuvottelujen tuloksena. Puumalasta valittiin Timo Hämäläinen varalle Minna Korhonen Kesk. Kimmo Kotro varalle Jorma Virta SDP ja Olavi Kietäväinen varalle Pirjo Valkiainen KD.
Valtuuston puheenjohtajaksi on neuvottelujen tuloksena tulossa nainen KOK Mikkelistä 1.varapj. nainen Kesk. Kangasniemeltä 2. varapj. mies SDP Puumalasta. Valtuustossa on 35 jäsentä joista 12 keskustalla, 9 SDP, 7 KOK, 4 Perussuomalaisilla, 2 vihreillä ja 1 KD.

Toisena asiana jossa valittiin kolme luottamushenkilöjäsentä Puumalan historian III-osan valmistelua varten perustettuun historiatoimikuntaan jonka puheenjohtajaksi valittiin Erkki Luukkonen, jäseniksi Riitta Pellava ja Antti Kasanen luottamushenkilöiden lisäksi jäseninä ovat kunnanjohtaja Matias Hilden ja matkailu-ja kulttuurisihteeri Tuula Vainikka.
Kolmas päätösasia oli Kotiniemen omarantaisten omakotitonttien muuntihinnan tarkistaminen sekä tontista jätetyn tarjouksen käsittely. Tontista jätetty tarjous 65 000 euroa hylättiin ja aikaisemmin 110 000 euron hintaa alennettiin 90 000 euroon kysisiltä tonteilta.

Viimeisenä asiana oli kuntalaisaloitteet v. 2015 tiedoksi valtuustolle sekä niistä annetut selvitykset.

Valtuutettu Asko Luukkkonen Ps. kysyi miksi kehitysvammaisten Peippolaan ei osteta paikkakunnan yrityksistä tarvikkeita vaan kaikki tulee Mikkelistä. Tähän vastasi kunnanjohtaja: Mikkelin hankintasopimus on varmaan syynä tähän. Valtuusto ohjeisti kunnanjohtajaa keskustelemaan asiasta Mikkelin kaupungin edustajien kanssa ja saamaan muutoksen asiaan. Paikallisten yritysten kannalta merkittävä asia silloin kun hankinntoja voidaan tehdä paikkakunnan liikkeistä.

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuuston pulpetilta

Perjantai 5.2.2016

Valtuuston kokous teki toistamiseen päätöksenEtelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen perustamisesta. Tämä toinen päätös perustaa kuntayhtymän nykyisen Etelä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän pohjalta muuttamalla sen perussopimusta koskemaan myös sosiaalipuolen toimintaa. Tällä ratkaisulla halutaan olla valmiimpia maan hallituksen valmisteleman sote- uudistuksen toteuttamiseen. Nyt valetaan kannuja tuleeko Etelä-Savon itsehallintoalue saamaan oman sote-tuotantoalueen vai onko tehtävä yhteistyötä toisen itsehallntoalueena kanssa. Maakunnan etäisyydet, saaristoisuus ja runsas vapaa-ajan asutus puoltavat omaa sote- alueen saamista. Tätä oman tuotantoalueen saamista ei ole ollut helpottamassa Savonlinnan ja viimeksi Pieksämäen suuntautuminen Pohjois-Savoon päin. Viimeisen sanan on luvannut antaa maan hallitus tämän kevään aikana - TOIVOTTAVASTI NÄIN TAPAHTUU.
Puumalan kunnan organisaatiouudistus hyväksyttiin äänestyksen jälkeen. Suurin osa uudistuksesta hyväksyttiin yksimielisesti. Muutama havainto muutoksista. Tuleva luottamushenkilö/ luottamuselimet palaavat aikanaan 1991 toteutettuun valiokuntamalliin jossa hallituksen ja lautakuntien jäsenet ovat valtuutettuja tai varavaltuutettuja. Tulevan valtuuston hyvinvointi- ja teknisen lautakunnan puheenjohtajat ovat myös kunnanhallituksen jäseniä tämä on uutta. Nykyisen peruspalvelulautakunnan uusi nimi on hyvivointilautakunta ja sen jäsenmäärä muuttuu nykyisestä 9 > 7. Merkittävää on valtuuston koon säilyminen nykyisen kokoisena 21 jäsentä vaikka olisi ollut mahdollista pudottaa määrä pienimmillään 13. Tästä päätöksestä säilyttää valtuusto 21 jäsenisenä olivat kaikki puolueet yksimielisiä perusteluna saada laajasti eri puolilta kuntaa kylien edustajia mukaan valtuustoon - tämä oli hyvä päätös. Kohta josta äänestettiin oli kansalaisopiston rehtorin työaika sen nostaminen 25 % - 35 % työajasta. Vastaehdotus olisi säilyttänyt työajan entisellään sekä rehtorilla että toimistosihteerillä. Äänestyksessä kunnanhallituksen ehdotus voitti vastaehdotuksen äänin 14 - 5 itse ottanut kantaa tähän vaan äänestin tyhjää. Unto Pasanen jääväsi itsensä tämän pykälän käsittelyn ajaksi.

Kolmantena asiana kiinteistön ostaminen KOY Haapaselältä ja yhtiön omaisuuden realisoiminen. Tässä päätöksessä oli päädyty kunnan kannalta edullisimpaan vaihtoehtoon mikäli pankki toisena osapuolena osakkaiden kanssa päätöksen hyväksyvät.

Työtyytyväisyyskyselyn tulokset v. 2015 oli pääpiirteissään, verrattuna edelliseen, säilyneet jotakuinkin ennallaan. Oma huomio oli joidenkin vastausten ristiriitaisuus keskenään kun oli kysymys saa asiaa koskevasta toisesta hieman eri suunnasta lähestyvän kysymyksen kanssa.

Viimeisenä asiana oli lähiliikuntapaikan perustaminen ja sitä koskeva sitoumus vuoden 2017 talousarvioon. Suunniteltu lähiliikuntapaikka tulee Puumalan koulun piha-alueelle ja palvelee kaikkia kuntalaisia. Tärkeintä on että valttavat laitteet soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön ja ovat tekniikaltaan mahdollisimman selkeitä ja toimintavarmoja.

Kommentoi kirjoitusta.

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »


Uutiset

Puumalalle vuodelta 2014 1,3 miljoonan ylijäämä (06.03.2015)
Puumala-lehti uutisoi ensimmäisenä Puumalan kunnan hyvästä tilinpäätöksestä vuodelta 2014. Tulos on jopa parempi kuin edellisenä vuonna jolloin tuloissa oli myös..

07.05.2017  KD Etelä-Savon piiriantoi kaksi julkilausumaa Tasapuolisuutta luottamushenkilöpaikkoja täytettäessä ja valaistus viitostielle Mikkeli-Juva -välille
28.02.2017  Kuntavaalien 2017 KD:n ehdokkaat Puumalassa
23.04.2016  KD:n Etelä-Savon piirin kevätkokous Heinävedellä