Yhteystiedot

Olavi Kietäväinen
Autiontie 57 B
52200 PUUMALA
050 024 2573
olavi.kietavainen(at)kd.fi
www.olavikietavainen.net
www.facebook.com/olavi.kietavainen

Pikakysely

Mitä pidät kotisivuistani?

Uutiset

6.3.2015Puumalalle vuodelta 2014 1,3 miljoonan ylijäämäLue lisää »7.5.2017KD Etelä-Savon piiriantoi kaksi julkilausumaa Tasapuolisuutta luottamushenkilöpaikkoja täytettäessä ja valaistus viitostielle Mikkeli-Juva -välilleLue lisää »28.2.2017Kuntavaalien 2017 KD:n ehdokkaat PuumalassaLue lisää »

Valtuuston pulpetilta

Keskiviikko 1.3.2017


IMG_20170227_180529_2__kopio.jpg
Kunnanvaltuuston kokouksen aluksi sain vastaanottaa tasavallan presidentin itsenäisyyspäivänä 2016 myöntämän Suomen valkoisen ruusun ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein.
Muistelin ensimmäistä kokousta, joka oli 22.2.1989 jolloin Salausselällä kisattiin myös maailmanmestaruuksista. Päivän kisa oli miesten 15 km, jonka ratkaisu tapahtui vasta koululautakunnan kokouksen alettua. Kokoukseen oli pyydetty tieto kuinka kilpailussa tuli käymään. Kesken kokouksen oveen koputettiin ja kerrottiin että Harri Kirvesniemi on voittanut maailmanmestaruuden.
Tästä on 28 vuotta, jona aikana on saanut olla monessa kokouksessa mukana.
Kunnan menestystä mitataan talouden kautta. Talouden muutokset ovat vaihdelleet paljon eri vuosikymmenillä. Ensimmäinen 1990-luku oli Puumalassa rakentamisen vuosikymmen Puumalansalmen silta, Sininen koulu, Puumalan satama tärkeimpinä. Taloutta paransi vuosikymmenen lopulla yhteisöveromuutos tuoden kunnille lisää verotuloja näillä tuloilla kunta voi maksaa lainat joita oli ottanut rakentamista varten ennen vuotta 2000.
Seuraava vuosikymmen oli käänteinen, valtio leikkasi yhteisöveron tuottoja ja kunnassa tehtiin säästölistoja ja ensimmäinen kyläkoulu Luukkola lakkautettiin kun oppilaat vähenivät. Vuosi 2007 oli sitten kriisikuntalistalle joutumisen vuosi. Tästä alkoi viritä kuntaliitospuheet ja valtuustokausi 2009 - 2012 olikin sitten kuntaliitos ratkaisun kausi. Tunnusteluja käytiin joka suuntaan varsinaisesti kuitenkin Mikkeli ja Savonlinna tulivat vaihtoehdoiksi. Olin Savonlinnan liitoksen kannalla kuten 10 muutakin valtuutettua. Päätös kuntaliitosneuvottelujen suunnasta tehtiin yhden äänen enemmistöllä 11-10. Neuvottelut etenivät kahdestaan Savonlinnan kanssa syksyyn 2011, jolloin mukaan tulivat Punkaharju ja Kerimäki aluksi vaikutti että merkittävää muutosta olisi tulossa neuvotteluihin. Toisin kävi kun laajaa kuntaliitosselvitystä ei Savonlinna, Kerimäki ja Punkaharju halunneet ja yhteistä maarajaa ei ollut teki kuntaministeri Henna Virkkunen ennen vuoden 2011 loppua päätöksen keskeyttää kuntaliitosneuvottelut Savonlinnan suunnan kanssa.  Lopullinen ja kuntaliitoksen ratkaiseva äänestys kuntaliitoksen keskeyttämiseksi Savonlinnan suunnan kanssa ja aloittaa neuvottelut Mikkelin, Ristiinan ja Suomenniemen kanssa. Äänestyksessä voitti kanta joka keskeyttää neuvottelujen Savonlinnan suunnan kanssa ja olla aloittamatta kuntaliitos neuvotteluja Mikkelin suunnan kanssa äänin 11-10.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini