Yhteystiedot

Olavi Kietäväinen
Autiontie 57 B
52200 PUUMALA
050 024 2573
olavi.kietavainen(at)kd.fi
www.olavikietavainen.net
www.facebook.com/olavi.kietavainen

Pikakysely

Mitä pidät kotisivuistani?

Uutiset

6.3.2015Puumalalle vuodelta 2014 1,3 miljoonan ylijäämäLue lisää »7.5.2017KD Etelä-Savon piiriantoi kaksi julkilausumaa Tasapuolisuutta luottamushenkilöpaikkoja täytettäessä ja valaistus viitostielle Mikkeli-Juva -välilleLue lisää »28.2.2017Kuntavaalien 2017 KD:n ehdokkaat PuumalassaLue lisää »

Vaalit

Tiistai 11.4.2017


Kuntavaalit ovat käyty. Kristillisdemokraateina säilytimme valtuustopaikan ja hieman kannatus nousi. Toiseen paikkaan olisi tarvittu lähes 20 ääntä lisää. Seuraviin vaaleihin jää sopivasti haastetta tavoitella toista paikkaa.

Puumalan vaalitulos muuttaa valtasuhteita hieman kun Keskusta menetti yksinkertaisen enemmistön valtuustossa. Tämä on neljäs kerta kun näin tapahtuu edelliset kerrat ovat 1988, 1996, 2008 ja 2017. Vuosien 1988 ja 1996 on valtuuston tai kunnanhallituksen puheenjohtaja ollut Demareista. Vaalien 2008 jälkeen Keskusta sai molemmat puheenjohtajuudet vaikka sillä ei ollut enemmistöä valtuustossa. Demarit antoivat näin tapahtua vaikka olisivat voineet saada myös puheenjohtajuuden valtuustossa tai kunnanhallituksessa.

Vanhojen muisteleminen saa jäädä tähän nyt on edessä neuvottelut tulevan valtuustokauden valinnoista edessä. Valtuustoon valittiin runsaasti uusia valtuutettuja varsinkin naisvaltuutettujen määrä lisääntyi.  Heidän joukostaan voi hyvinkin nousta uusi puheenjohtaja valtuustoon tai kunnanhallitukseen. Nyt joku väittää vastaan ei kokematonta voi valita. Jokainen joka valitaan tehtävään ensimmäisen kerran on kokematon siinä tehtävässä ja perehtymällä ja opettelemalla kyllä tulee kokemusta ja pärjää tehtävässä. Neuvottelut ja tavoitteet niissä käyvät puolueilla ristiin toivottavasti saadaan hyvässä yhteisymmärryksessä kaikkia tyydyttävä lopputulos.
Yksi niistä monista muistakin hyvistä asia joista menneellä valtuustokaudella olen ollut tyytyväinen on kaikkien valtuustossa olevien puolueiden mukanaolo kunnanhallituksen pöydän ympärillä. Tämän käytännön toivon jatkuvan alkavalla valtuustokaudella näin jokainen puolue on mukana Puumalan tärkeimmässä asioita valmistelevassa hallintoelimessä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini