Yhteystiedot

Olavi Kietäväinen
Autiontie 57 B
52200 PUUMALA
050 024 2573
olavi.kietavainen(at)kd.fi
www.olavikietavainen.net
www.facebook.com/olavi.kietavainen

Pikakysely

Mitä pidät kotisivuistani?

Uutiset

6.3.2015Puumalalle vuodelta 2014 1,3 miljoonan ylijäämäLue lisää »7.5.2017KD Etelä-Savon piiriantoi kaksi julkilausumaa Tasapuolisuutta luottamushenkilöpaikkoja täytettäessä ja valaistus viitostielle Mikkeli-Juva -välilleLue lisää »28.2.2017Kuntavaalien 2017 KD:n ehdokkaat PuumalassaLue lisää »

Valtuuston pulpetilta

Maanantai 13.6.2016


IMG_9553__kopio.JPG


Kunnanvaltuuston kokouksen alussa jaettiin Kuntaliiton pitkästä kunta-alan palvelussuhteesta kultaisia ja hopeisia ansiomerkkejä. Kuvassa oik. kultaisen merkin saaneet Helvi Ikonen ja Juha Torniainen sekä hopeisen merkin saanut Keijo Montonen.

Valtuuston kokouksen asiat päätettiin yksimielisesti , vaikka tilintarkastaja oli jättänyt Haapaselän talojen kunnanhallituksen päätöksestä huomautuksen tilintarkastuskertomukseen ja tästä kunnanhallituksen vastineeseen pitäytyen valtuusto antoi tili-ja vastuuvapauden kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle. Henkilöstöraportti hyväksyttiin.
Arviointikertomus v. 2015, jonka seikkaperäisesti esitteli valtuustolle tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Urpo Virtanen. Kunnanjohtaja selvitti käsittettä ostopalvelu jota Mikkelin tuottama sote ei ole vaan Mikkelin tuotantolautakunnan tuottamaa palvelua Puumalassa. Valtuusto päätti tästä yksimielisesti v. 2012.
Tilinpäätös oli jälleen ylijäämäinen 1,4 milj. euroa ja kunta pärjäsi valtakunnallisetikin ollen parhaassa kymmenyksessä. Tämä luo hyvän tilanteen tuleville vuosille, kun kunnan kertynyt ylijäämä on yli 1000 euroa/asukas ja konsernin ylijäämä 700 euroa/asukas. Tällä voidaan varautua tulevaan muutokseen jos maakuntahallinto aloittaa vuoden 2019 alussa jolloin sote siirtyy pois kunnilta vieden yli puolet kuntaverotuloista mukanaan maakuntaan.Esiopettajan virka ja vapaa-aikasihteerin virat perustettiin, Hallintosääntö peruspalvelujen osalta muutettiin 1.9.2016 alkaen.
Itä-Suomen päihdehuollon kuntayhtymän purkusopimus hyväksyttiin. Tämä tulee todennäköisesti uudelleen käsittelyyn kun Imatran kaupunki ei ole hyväksynyt purkusopimusta alkuperäisessä muodossa vaan muutettuna. Purkusopimus olisi tullut hyväksyä samassa muodossa jokaisessa yhtymän kunnassa kaikki muut sen hyväksyoivätkin Imatra vain ei.
Puumalan kunnan uudet jätehuoltomääräykset hyväksyttiin. Tulee voimaan 1.7.2016.
Puumalan lähiliikuntapaikka Puumalan koulun yhteyteen toteutetaan vaikka avustusta ei saatukaan puolta kustannuksista jota oli haettu ja alunperin pidetty toteuttamisen ehtona. Kunnanhallitus päätti muuttaa esitystä valtuustolle niin että lähiliikuntapaikat toteutetaan vaikka avustus ei olekaan haetun suuruinen - hyvä päätös toteuttaa hanke.

IMG_9565_2__kopio.JPG

Valtuuskon kokouksen jälkeen Jethro Rostedt piti puheen valtuustolle ja samalla kuvattiin hänen tuottamaansa TV-ohjelmaa. Kunnanjohtaja Matias Hilden on yhden osan päähenkilö. TV nelosessa syksyllä esitettävään Kauppaneuvos Jethro-tv-sarjan toiseen tuotantokauteen jonka yksi osa tämä on.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini