Yhteystiedot

Olavi Kietäväinen
Autiontie 57 B
52200 PUUMALA
050 024 2573
olavi.kietavainen(at)kd.fi
www.olavikietavainen.net
www.facebook.com/olavi.kietavainen

Pikakysely

Mitä pidät kotisivuistani?

Uutiset

6.3.2015Puumalalle vuodelta 2014 1,3 miljoonan ylijäämäLue lisää »7.5.2017KD Etelä-Savon piiriantoi kaksi julkilausumaa Tasapuolisuutta luottamushenkilöpaikkoja täytettäessä ja valaistus viitostielle Mikkeli-Juva -välilleLue lisää »28.2.2017Kuntavaalien 2017 KD:n ehdokkaat PuumalassaLue lisää »

Valtuuston pulpetilta

Perjantai 5.2.2016


Valtuuston kokous teki toistamiseen päätöksenEtelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen perustamisesta. Tämä toinen päätös perustaa kuntayhtymän nykyisen Etelä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän pohjalta muuttamalla sen perussopimusta koskemaan myös sosiaalipuolen toimintaa. Tällä ratkaisulla halutaan olla valmiimpia maan hallituksen valmisteleman sote- uudistuksen toteuttamiseen. Nyt valetaan kannuja tuleeko Etelä-Savon itsehallintoalue saamaan oman sote-tuotantoalueen vai onko tehtävä yhteistyötä toisen itsehallntoalueena kanssa. Maakunnan etäisyydet, saaristoisuus ja runsas vapaa-ajan asutus puoltavat omaa sote- alueen saamista. Tätä oman tuotantoalueen saamista ei ole ollut helpottamassa Savonlinnan ja viimeksi Pieksämäen suuntautuminen Pohjois-Savoon päin. Viimeisen sanan on luvannut antaa maan hallitus tämän kevään aikana - TOIVOTTAVASTI NÄIN TAPAHTUU.
Puumalan kunnan organisaatiouudistus hyväksyttiin äänestyksen jälkeen. Suurin osa uudistuksesta hyväksyttiin yksimielisesti. Muutama havainto muutoksista. Tuleva luottamushenkilö/ luottamuselimet palaavat aikanaan 1991 toteutettuun valiokuntamalliin jossa hallituksen ja lautakuntien jäsenet ovat valtuutettuja tai varavaltuutettuja. Tulevan valtuuston hyvinvointi- ja teknisen lautakunnan puheenjohtajat ovat myös kunnanhallituksen jäseniä tämä on uutta. Nykyisen peruspalvelulautakunnan uusi nimi on hyvivointilautakunta ja sen jäsenmäärä muuttuu nykyisestä 9 > 7. Merkittävää on valtuuston koon säilyminen nykyisen kokoisena 21 jäsentä vaikka olisi ollut mahdollista pudottaa määrä pienimmillään 13. Tästä päätöksestä säilyttää valtuusto 21 jäsenisenä olivat kaikki puolueet yksimielisiä perusteluna saada laajasti eri puolilta kuntaa kylien edustajia mukaan valtuustoon - tämä oli hyvä päätös. Kohta josta äänestettiin oli kansalaisopiston rehtorin työaika sen nostaminen 25 % - 35 % työajasta. Vastaehdotus olisi säilyttänyt työajan entisellään sekä rehtorilla että toimistosihteerillä. Äänestyksessä kunnanhallituksen ehdotus voitti vastaehdotuksen äänin 14 - 5 itse ottanut kantaa tähän vaan äänestin tyhjää. Unto Pasanen jääväsi itsensä tämän pykälän käsittelyn ajaksi.

Kolmantena asiana kiinteistön ostaminen KOY Haapaselältä ja yhtiön omaisuuden realisoiminen. Tässä päätöksessä oli päädyty kunnan kannalta edullisimpaan vaihtoehtoon mikäli pankki toisena osapuolena osakkaiden kanssa päätöksen hyväksyvät.

Työtyytyväisyyskyselyn tulokset v. 2015 oli pääpiirteissään, verrattuna edelliseen, säilyneet jotakuinkin ennallaan. Oma huomio oli joidenkin vastausten ristiriitaisuus keskenään kun oli kysymys saa asiaa koskevasta toisesta hieman eri suunnasta lähestyvän kysymyksen kanssa.

Viimeisenä asiana oli lähiliikuntapaikan perustaminen ja sitä koskeva sitoumus vuoden 2017 talousarvioon. Suunniteltu lähiliikuntapaikka tulee Puumalan koulun piha-alueelle ja palvelee kaikkia kuntalaisia. Tärkeintä on että valttavat laitteet soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön ja ovat tekniikaltaan mahdollisimman selkeitä ja toimintavarmoja.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini