Yhteystiedot

Olavi Kietäväinen
Autiontie 57 B
52200 PUUMALA
050 024 2573
olavi.kietavainen(at)kd.fi
www.olavikietavainen.net
www.facebook.com/olavi.kietavainen

Pikakysely

Mitä pidät kotisivuistani?

Uutiset

6.3.2015Puumalalle vuodelta 2014 1,3 miljoonan ylijäämäLue lisää »7.5.2017KD Etelä-Savon piiriantoi kaksi julkilausumaa Tasapuolisuutta luottamushenkilöpaikkoja täytettäessä ja valaistus viitostielle Mikkeli-Juva -välilleLue lisää »28.2.2017Kuntavaalien 2017 KD:n ehdokkaat PuumalassaLue lisää »

Järki vai jälki viisautta

Maanantai 11.3.2013


Tämä ajatus on ollut mielessä kun kymmenen vuotta jatkunut kansalaisopisto- RAJUPUSU näyttää saavan vähintään muutoksen tai jopa loppuu nykyisessä laajuudessaan. Ihmetystä on herättänyt toimintatapa miten on haluttu irtisanoa yhteistyösopimukset Puumalan kunnan kanssa vaikka ei ole varmuutta ovatko kaikki nykyiset kunnat mukana uudessa opistoyhteistyössä.
Mikäli Puumala jää pois yhteistyöstä ja jatkaa opiston toimintaa yksin tämä on mahdollista kunnalla olevan ylläpitoluvan avulla muuttamalla toiminta-alue yksin Puumalaa koskevaksi. Tämä vaihtoehto toteutuessaan edellyttää Sulkavan, Juvan ja Rantasalmen on perustettava uusi kansalaisopisto täysin alusta pitäen jolloin vasta opetusministeriön toimintaluvan jälkeen on mahdollista varmuudella lähteä esim. palkkaamaan henkilökuntaa.
Kun päätös yhteistyösopimuksen irtisanomisesta tehtiin vajaa kuukausi ennen määräajan täyttymistä ja asia oli "päätetty" jo edellisenä vuonna miksi asia jätettiin näin viimetippaan varsinkin kun uuden opiston toimita-alue ja siihen kuuluvien kuntien määrä ei ollut lopullisesti selvillä. Perustelu miksi tähän on tultu on yksikertaisesti Puumala ei ole muussa yhteistyössä näiden kuntien kanssa ja Juva, Rantasalmi ja Sulkava halusivat lopettaa tämän viimeisenkin yhteistyön jossa Puumala oli toimijana. Kyllä nämä kunnat toivottavat Puumalaa mukaan tähän uuteenkin yhteistyöhön mutta lähtökohta on kannaltamme samanlainen kuin koulukiusatulla kuinka voi tehdä luottamuksellista yhteistyötä kiusaajan kanssa. Jos tässä jollekin naapurikunnan edustajalle tulee tätä jälki viisautta joka on siinä vaiheessa jo myöhäistä järki viisautta. Vanha sanonta "parempi tutkia kuin hutkia" tai "hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty" olisi ollut toimintaohjeet tähänkin tapaukseen.
RAJUPUSU - opiston toimintaa ovat kaikki kunnat pitäneet toimivana ja olleet varsin tyytyväisiä toimintaan. Tätäkin palautetta vastaan voi ihmetellä nyt tehtyjä päätöksiä.

rajupusu_saimaan_r_1.jpg
Taitaa pusut saimaan rannalla muuttua rajusu´ksi  mitä se on aika näyttää.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini