Yhteystiedot

Olavi Kietäväinen
Autiontie 57 B
52200 PUUMALA
050 024 2573
olavi.kietavainen(at)kd.fi
www.olavikietavainen.net
www.facebook.com/olavi.kietavainen

Pikakysely

Mitä pidät kotisivuistani?

Uutiset

6.3.2015Puumalalle vuodelta 2014 1,3 miljoonan ylijäämäLue lisää »7.5.2017KD Etelä-Savon piiriantoi kaksi julkilausumaa Tasapuolisuutta luottamushenkilöpaikkoja täytettäessä ja valaistus viitostielle Mikkeli-Juva -välilleLue lisää »28.2.2017Kuntavaalien 2017 KD:n ehdokkaat PuumalassaLue lisää »

SOTE soppa - "taivas varjele mitä sieltä tulee"

Sunnuntai 24.3.2013


 Menneellä viikolla valmistui SOTE - raportti ja hallitus istui kehysriihensä. Varsinkin SOTE- asiat vaikuttavat olevan asiantuntijoiden ja maan hallituksen välillä varsin suloisesti levällään. Ei ehtinyt asiantuntija ryhmän lausunnosta muste kunnolla kuivua kun hallitus jo linjasi asian toisella tavalla.
Viikolla radiosta kuultu kommentti miten päätöksenteko ja on muuttunut. Aikaisemmin suurissa koko kansaa koskevissa asioissa oli laajapohjaiset valmisteluelimet ja asiantuntijoiden mielipiteitä huomioitiin.
Nyt vallassa olijat haluavat tehdä päätökset oman poliittisen näkemyksensä kannalta jolloin oppositio ei pääse vaikuttamaan suoraan valmisteluun ja asiantuntijoiden mielipiteitä ei kuunnella niin paljon.
Tämä kehitys ei ole pitkässä juoksussa toivottavaa. Miten toimii seuraava hallitus jos nykyinen oppositio on silloin vallankahvassa. On vaarana tilanne jossa aina nelivuotias kausina käännetään suuntaa ja tehdään uudelleen samoja valmisteluja. Tärkeämpää olisi turvata palvelut ja sellainen lähidemokraattinen hallinto johon kansalaiset voivat vaikuttaa ja luottaa. Joka lähtee ensisijaisesti kuntalaisten palvelutarpeesta johon palvelurakenne sovitetaan eikä päinvastoin jossa rakenteeseen sovelletaan palvelutarve.
Viikon päätteeksi asintuntijaryhmän jäsen totesi: tulee kiire jos sote - laki halutaan valmistuvan 2014 hutikuun loppuun mennessä.
Kiire on päätöksenteossa vaarallinen sana sen varjolla tehdään päätöksiä joita perustellaan välttämättöminä jolloin joudutaan ottamaan riski että päätös voi olla myös väärä. Tämän väärän päätöksen oikaisu ei olekaan helppoa ja virheistä johtuvia vahinkoja ei voi peruuttaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini