Yhteystiedot

Olavi Kietäväinen
Autiontie 57 B
52200 PUUMALA
050 024 2573
olavi.kietavainen(at)kd.fi
www.olavikietavainen.net
www.facebook.com/olavi.kietavainen

Pikakysely

Mitä pidät kotisivuistani?

Uutiset

6.3.2015Puumalalle vuodelta 2014 1,3 miljoonan ylijäämäLue lisää »7.5.2017KD Etelä-Savon piiriantoi kaksi julkilausumaa Tasapuolisuutta luottamushenkilöpaikkoja täytettäessä ja valaistus viitostielle Mikkeli-Juva -välilleLue lisää »28.2.2017Kuntavaalien 2017 KD:n ehdokkaat PuumalassaLue lisää »

Merkit kalliossa

Maanantai 15.4.2013


Hyvät hiihtokelit Saimaan jäällä saivat minut käymään kuvaamassa jyrkkiä kallioseiniä Naistenveden rannoilla.
img_0123_1__kopio.jpg

Yksi kallioista jota on kutsuttu Karsikkovuoreksi tai Ristivuoreksi sijaitsee Maijansalmessa Naistenvedellä. Tähän kallioon hakattu ristejä, nimikirjaimia ja vuosilukuja. Vanhimmat ovat yli 200 vuoden takaa. Merkit on hakattu vainajien muistoksi. Kallio sijaitsee vanhan talvitien varrella josta Luukkolasta ja eteläisestä - saaristosta on kuljettu kirkolle. Kuna vainaja on kuljetettu kotoaan kirkolle kellonjalkoihin on talosta tullut usein renki joka on jäänyt hakkaamaan vainajan nimikirjaimet, ristin ja usein myös vuosiluvun kallioon. Hakkaajat saivat palkaksi viinaryypyn. Viimeisiä joiden nimikirjaimet on hakattu kallioon ovat MK (Mikko Kyhyräinen) ja KS (Kalle Suomalainen).

img_0125_1__kopio.jpg






















Toinen miksi olen kuvannut jyrkkiä kallioseinämiä on mahdolliset kalliomaalaukset. Kalliomaalaukset joita on löydetty ovat n. 8 metriä nykyistä Saimaan pintaa korkeammalla n 85 metriä merenpinnasta.
img_0193_1__kopio.jpg






















Tämä kallio seinämä olisi sopivalla korkeudella merenpinnasta.
Aiheesta myös Yle Etelä-Savon sivulla olevassa jutussa.


img_0194_1__kopio.jpg





















Tarkempi kuva samasta kalliosta.


Kommentit

2.2.2023 13.09  Eeva Raike

Missä tämä Karsikkovuori tai ristivuori tarkkaan on? Lisäksi olisin kiinnostunut, mistä olet saanut tiedon noista "Viimeisiä joiden nimikirjaimet on hakattu kallioon ovat MK (Mikko Kyhyräinen) ja KS (Kalle Suomalainen)"Terv. Eeva


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini