Yhteystiedot

Olavi Kietäväinen
Autiontie 57 B
52200 PUUMALA
050 024 2573
olavi.kietavainen(at)kd.fi
www.olavikietavainen.net
www.facebook.com/olavi.kietavainen

Pikakysely

Mitä pidät kotisivuistani?

Uutiset

6.3.2015Puumalalle vuodelta 2014 1,3 miljoonan ylijäämäLue lisää »7.5.2017KD Etelä-Savon piiriantoi kaksi julkilausumaa Tasapuolisuutta luottamushenkilöpaikkoja täytettäessä ja valaistus viitostielle Mikkeli-Juva -välilleLue lisää »28.2.2017Kuntavaalien 2017 KD:n ehdokkaat PuumalassaLue lisää »

Valtuuston pulpetilta

Perjantai 14.6.2013


Maanantainen valtuustonkokouksen päätettävänä olivat edellisen vuoden tilinpäätös, arviointikertomus, tilintarkastuskertomus , henkilöstöraportti, työtyväisyyskysely. Kyseiset asiakirjat antoivat kunnan toiminnasta hyvän kuvan.  Taloudellisesti ylijäämäinen tulos jonka suuruuteen vaikutti Etelä-Savon koulutuskuntayhtymän purkamisesta tullut kertaluontoinen erä. Ilman tätäkin olisi tulos ollut lievästi plussalla.  Muutkin päätökset jotka koskivat vuotta 2012 olivat varsin myönteisiä. Työtyytyväisyyskyselyssä annettu palaute oli varsin myönteistä.
Kunnalle tärkeä vapaa-ajan asutus sai oman strategian. Keskeistä strategiassa on että vapaa-ajan asukkaat viihtyvät paikkakunnalla, voivat halutessaan muuttaa valituisiksi asukkaiksi Puumalaan, otetaan humioon päätöksenteossa ja ovat tyytyväisiä kunnan tarjomiin palveluihin.
Vuosikolmannesraportti alkuvuodesta ei ole tuonut kunnan talouteen yllättäviä menonlisäyksiä joskaan ei tulopuolellakaan ole ylitetty arviota. Toiminta on toteutunut suunnitellusti.
Valtuuston kunnan toimintaan vaikuttava päätös oli kansalaisopisto toiminnan järjestäminen Puumalassa
Liite 10 A  Liite 11 A . Nyt Puumala on ylläpitäjäkunta neljän kunnan opistossa joka päättyy kun Juva, Sulkava ja Rantasalmi irtisanoivat sopimuksen Puumalan järjestämästä opistosta tämän vuoden 2013 loppuun. Puumalassa valmisteltiin vaihtoehtoja miten opistotoiminta vuoden 2014 alusta järjestetään sitä varten perustetussa työryhmässä. Työryhmä selvitti oman ja samalla pohjalla olevan kansalaisopiston vaihtoehtoja. Omasta opistosta saatiin laskelmat mutta yhteisestä opistosta ei työryhmä saanut toiminta-aikanaan selkeää esitystä. Vasta  kunnanhallituksen kokoukseen saatiin tietoa. Työryhmä kallistui oman opiston kannalle. Työryhmä halusi kuitenkin saada tiedot myös yhteisestä opiston sopimuksesta joka tulikin kunnanhallituksen kokoukseen mennessä.        
Päätös ei ollut aivan helppo oli katsottava mahdollinen yhteistyön edut ja haitat sekä samat oman opiston kannalta. Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa. Yhteisen opiston rehtori ratkaisu sopimuksessa herätti ihmetystä kun siihen on sopimusluonnoksessa määritelty kolmen kunnan sivistysjohtaja. Normaalisti tämän kokoisella opistolla on oma kokoaikainen rehtori joka vastaa mm. opiston opetuksen kehittämisestä, suunnittelusta jne. Myös kustannusten jako tasan opetustuntien perusteella ei huomioi kuntien erilaisia kustannusrakenteita mm. henkilöstön osalta edullisimman henkilöstön kunta voi joutua maksamaan kalliimman kustannuksia.
Päätöksestä jouduttiin äänestämään jossa aikaisemmin kunnanhallituksen esitykseksi tullut esitys hävisi äänin 8-13 kunnanhallituksessa olleelle ja siellä hävinneelle esitykselle. Muutonesityksen teki Asko Luukkonen Ps. jota kannattivat Keijo Montonen Sdp, Riitta Pellava Kok ja  Olavi Kietäväinen kd.
Vaikka päätös nyt oli oma kansalaisopisto ei se poista mahdollisuutta yhteistyöhön ja vaikka ajan kuluessa yteiseen opistoonkin. Nyt tilanne oli epävarma mitä yhteinen opisto olisi ollut. Katso seuraavasta linkistä Pöytäkirja valtuuston kokouksesta.

Viikonloppuna oli monessa mukana olevan ystävän syntymäpäiväjuhlat. Onnitellessani toin esille oman kotipaikkakunnan parhaaksi toimimisen, harrastamisen ja sen puolesta rukoilemisen , sillä sen menestys on teidänkin menestyksenne. Tällä tavalla toimiminen tuo yhteisöllisyyden keskeiseksi toimitatavaksi. Asenteet ovat kuitenkin muuttuneet ei katsota yhteisön parasta vaan yksinomaan omaa etua. Yhteiskunta pysyäkseen pystyssä tarvitsee yhteisöllisyyttä ja toisista huolehtimista. Onko kuntienkin menestyksen takana osittain tämä yhteisöllisyys joka eri järjestöjen ja siellä toimivien ihmisten harrastamisen kautta vaikuttaa kunnan menestykseen. Näin uskon olevan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini