Yhteystiedot

Olavi Kietäväinen
Autiontie 57 B
52200 PUUMALA
050 024 2573
olavi.kietavainen(at)kd.fi
www.olavikietavainen.net
www.facebook.com/olavi.kietavainen

Pikakysely

Mitä pidät kotisivuistani?

Uutiset

6.3.2015Puumalalle vuodelta 2014 1,3 miljoonan ylijäämäLue lisää »7.5.2017KD Etelä-Savon piiriantoi kaksi julkilausumaa Tasapuolisuutta luottamushenkilöpaikkoja täytettäessä ja valaistus viitostielle Mikkeli-Juva -välilleLue lisää »28.2.2017Kuntavaalien 2017 KD:n ehdokkaat PuumalassaLue lisää »

Valtuuston pulpetilta

Keskiviikko 8.10.2014


Valtuuston kokous maanantaina päätti ja käsitteli kolmea asiaa. Ensimmäisenä oli kunnan lausunto sote-järjestämislaista. Liite valtuuston lausunto näillä lausunnoilla on vaikutusta lain lopulliseen sisältöön. Olen ollut useammassa tilaisuudessa jossa tätä lakia on käsitelty ja esitelty sekä lukenut joitakin kannanottoja varsinkin suuremmilta kunnilta koska toteutuessaan sote alue muodostuu tuotantoalueista jotka on kaavailtu olevan kuntayhtymiä. Tällaisen tuotantoalue kuntayhtymän osakaskunnista yhdelläkään ei voi olla enemmistöä päätöstä tekevässä elimessä vaan käytetään äänileikkuria. Tämä äänivallan kaventaminen ja koko muutos aiheuttavat suuremmissa kaupungeissa kriittistäkin suhtautumista uudistukseen. Saa nähdä tuleeko tästäkään tuluskukkaroa kummempaa.
Puumalan lausunnossa kiinnitettiin erityisesti huomiota 6 luvun 33 ja 34 § joissa otettiin kantaa rahoitukseen valtuusto ei kannata lausunnossaan muiden kuin lakiin kirjoitettujen kriteerien huomioimista valtionosuuksissa.
Toinen päätösasia oli elinkeinopoliittinen ohjelma joka hyväksyttiin, tosin yksi valtuutettu olisi poistanut saariston rengastien ohjelmasta esitys ei kuitenkaan saanut kannatusta ja hän jätti eriävän mielipiteen. Elinkeinojen kehittämisen potentiaali on Puumalan luonto ja matkailulla sen hyödyntäminen. Kaikki myös rengastie palvelisi koko Puumalaa ja olisi yksi lisä vetovoimatekijä kuntaan.
Kolmantena oli vuosikolmannesraportti ja elokuun tieksartta. Vuosikolmannesraportin sivulla 8 oleva tuloslaskelma osoittaa yli 500 000 euron ylijäämää. Näkymät ovat valoisat ja loppuvuosi pysyessään alkuvuoden kehityksessä tuottaisi ylijäämäisen tilinpäätöksen. Talousarvio oli laadittu pienen alijäämän mukaan. Tiekatan tilanne elokuulta oli myös valtuustolle tiedoksi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini