Yhteystiedot

Olavi Kietäväinen
Autiontie 57 B
52200 PUUMALA
050 024 2573
olavi.kietavainen(at)kd.fi
www.olavikietavainen.net
www.facebook.com/olavi.kietavainen

Pikakysely

Mitä pidät kotisivuistani?

Uutiset

6.3.2015Puumalalle vuodelta 2014 1,3 miljoonan ylijäämäLue lisää »7.5.2017KD Etelä-Savon piiriantoi kaksi julkilausumaa Tasapuolisuutta luottamushenkilöpaikkoja täytettäessä ja valaistus viitostielle Mikkeli-Juva -välilleLue lisää »28.2.2017Kuntavaalien 2017 KD:n ehdokkaat PuumalassaLue lisää »

Valtuuston pulpetilta

Maanantai 26.8.2013


Valtuuston kokous oli yksi lyhimmistä missä valttuutettuna olen ollut mukana. Kokous kesti kuusi minuuttia. Esityslistassa oli kaksi varsinaista kokousasiaa. Erityisopettajan viran lakkauttaminen joka hyväksyttiin yksimielisesti. Erityisopetus ei tule tämän päätöksen jälkeen heikkenemään vaan tarve on vähentynyt kun on enää yksi koulu kunnassa ja oppilaiden määrä on myös vähentynyt.
Toinen kokousasia oli Puumalan kuntastrategia v. 2020. Vuonna 2020 on olemassa Saaristokunta Puumala jonka neljä kulmakiveä ovat 1. Elinkeinojen, yrittäjyyden, ympäristön puhtauden ja matkailun edistäminen. 2. Henkisen ja fyysisen elämänlaadun parantaminen. 3. Monipuoliset ja viihtyisät vapaa-ajan ja vakituisen asumisen mahdollisuudet keskellä puhdasta Saimaata. 4. Toimivat taloudellisesti järjestetyt peruspalvelut.
Tällä srategialla uskon Puumalan olevan vielä tuolloin itsenäinen kunta joka tuottaa sote - palvelut yhteistyössä maakunnallisen sote-alueen osana. Strategia kokonaisuudessaan luettavissa tästä linkistä. Srategiaan kuuluu myös mittarit joilla mitataan strategian toteutumista vuoisittain. Mittreita jotka nyt ovat strategiassa voi kunnanhallitus täydentää vuosittain.
Ennen valtuuston kokousta oli valtuustoseminaari jossa haarukoitiin miten lähdetään uuden kuntajakolain edellyttämään kuntaliitosselvitykseen joka on jokaisen kunnan tehtävä Etelä-Savossa. Mitään päätöksiä miten selvityksen jälkeen edetään ei tehty. Omana kantanani on seurata miten sote - laki toteutuu ja sen jälkeen kun eduskuntavaalit on käyty  voi uuden hallituksen linjaukset tuoda muutoksia nykyiseen kuntajakolakiin. Parempi katsoa eikä katua virhe päätöksiä. Nytkin olemassaoleva tilanne Puumala itsenäisenä on niiden 11 valtuutetun päätösten seurausta jotka eivät halunneet kuntaliitosta sen jälkeen kun kuntaministeri oli keskeyttänyt liitoksen Savonlinnan kanssa. Tilanne on nyt avoin ja parempi kuin jos kuntaliitos olisi toteutunut.  Kunta on itsenäinen ei kuitenkaan itsepäinen.


Kommentit

28.8.2013 10.51  Ilkkavahapiikkio

Järkevää asioiden valmistelua nykyisessä mielipide-ilmastossa, jossa lähellä on yhden tien loppuunkuluminen. Uusia suuntia saattaa olla edessä, ja valmiuksia uuteen tarvitaan


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini