Yhteystiedot

Olavi Kietäväinen
Autiontie 57 B
52200 PUUMALA
050 024 2573
olavi.kietavainen(at)kd.fi
www.olavikietavainen.net
www.facebook.com/olavi.kietavainen

Pikakysely

Mitä pidät kotisivuistani?

Uutiset

6.3.2015Puumalalle vuodelta 2014 1,3 miljoonan ylijäämäLue lisää »7.5.2017KD Etelä-Savon piiriantoi kaksi julkilausumaa Tasapuolisuutta luottamushenkilöpaikkoja täytettäessä ja valaistus viitostielle Mikkeli-Juva -välilleLue lisää »28.2.2017Kuntavaalien 2017 KD:n ehdokkaat PuumalassaLue lisää »

Valtuuston pulpetilta

Tiistai 29.10.2013


Kunnanvaltuuston kokous 28.10. oli poikkeuksellisesti koulun auditoriossa jossa oli ennen kokousta valtuustoseminaari. Seminaarissa käytiin jo seuraavan valtuustonkokouksen asioita talousarviota, kuntarakenne ja soteuudistusta sekä talouden tiekarttaa jota olivat sektoreittain kunnanhallituksen nimeämät työryhmät miettineet ja tehneet ehdotuksia. Tämä yhteenveto edisteltiin valtuustolle.

Varsinainen valtuuston kokous päätti hyvin yksimielisesti ja suurimman osan päätöksistä keskusteluitta. Näitä olivat vastaus tarkastuslautakunnan arviointikertomuksessa esittämiin kysymyksiin.
Veroprosenttien määräämisen vuodelle 2014. Päätös oli veroprosentteihin ei tullut korotuksia vaan mennään tämän vuoden perusteiden mukaan kunnallisveroprosentti 20,50, yleinen kiinteistöveroprosentti 0,95, vakituisen asunnon kiinteistöveroprosentti 0,48, muiden kuin vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti 1,08 ja rakentamattoman rakennuspaikan kiinteistöveroprosentti 1,60.
Hallinto ja johtosäännön uudistuksen. Tässä käytännössä eri sektoreiden hallinto ja johtosäännöt koottiin yhdeksi joka kattaa koko kunnan hallinnonalat.
Lukiokoulutuksen vuoden jatko hyväksyttiin yksimielisesti. Tässä kohtaa kysyttiin tilannetta jossa oppilasmäärä putoaa päätöksen pohjana olevasta 8 oppilaasta miten se vaikuttaa. Vastauksessa kunnanjohtaja totesi ettei yhden väheneminen vielä aiheuttane muutoksia mutta useamman vähenemä tarkoittaisi asian ottamista uudelleen harkintaan.
Hyvinvointikertomus ja suunnitelma hyväksyttiin. Tässä kohdassa valtuutettu Virta nosti esille pienten lasten pitkät koulumatkat ja koulukuljetusten kilpailutuksen. Hänen huolensa on aiheellinen tosin matkan pituutta ei voi muuttaa mutta mahdollisimman suora kuljetus ilman mutkia olisi toivottavaa. Vuosikolmannesraportti 1.1 - 31.8. 2013 hyväksyttiin. Taloudellinen tilanne talousarvioon verrattuna näyttää paremmalta ja ylijäämäksi näyttäisi tämän mukaan tulevan 1,1 milj.euroa. Aikaisempien vuosien kokemukset ovat kuitenkin osoittaneet että tulos heikkenee tästä lopulliseen vuoden tulokseen mutta kuitenkin pysyy ylijäämäisenä. Mikäli ylijäämä on reilut 100 e /kuntalainen poistuu kunta kriisikuntana kattamattomien alijäämien kohdasta jossa raja on 500 e/asukas nyt kattamatonta alijäämää on 547 e/asukas.

Mitä tulevaisuus tuo? Tähän vaikuttaa merkittävästi kaikkiin kuntiin valtionavun leikkaukset jotka Puumalaan vaikuttavat lähes samansuuruisesti kun aikaisemmin kiinteistöveron poistaminen verotulotasauksesta toi lisää tuloja  600 000 - 700 000 euroa/vuosi. Toinen tämän syksyn uutinen on vanhusväestön yli 80 vuotiaiden määrän lasku n. 7 % vaikuttaa myös valtinavun määrään laskevasti. Tämä voi olla osaltaan vaikuttamassa terveydenhoidon kustannuksiin jotka eivät ole Puumalassa nousseet juurikaan edellisestä vuodesta ja ovat pysyneet talousarvion raameissa jopa alittaen kuten v 2012 oli. Monella muulla kunnalla Etelä-Savossa nousu terveydenhuollon kustannuksissa on kovempaa kuin Puumalassa ja joissa vanhusväestön määrä kasvaa kun Puumalassa ollaan saavutettu lakipiste jossa ei enää tapahdu  suuria muutoksia. Lapsiperheitä ja syntyviä lapsia toivotaan lisää Puumalaan


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini