Yhteystiedot

Olavi Kietäväinen
Autiontie 57 B
52200 PUUMALA
050 024 2573
olavi.kietavainen(at)kd.fi
www.olavikietavainen.net
www.facebook.com/olavi.kietavainen

Pikakysely

Mitä pidät kotisivuistani?

Uutiset

6.3.2015Puumalalle vuodelta 2014 1,3 miljoonan ylijäämäLue lisää »7.5.2017KD Etelä-Savon piiriantoi kaksi julkilausumaa Tasapuolisuutta luottamushenkilöpaikkoja täytettäessä ja valaistus viitostielle Mikkeli-Juva -välilleLue lisää »28.2.2017Kuntavaalien 2017 KD:n ehdokkaat PuumalassaLue lisää »

Valtuuston pulpetilta

Maanantai 25.11.2013


Kunnanvaltuuston kokous hyväksyi talousarvion v. 2014 ja taloussuunnitelman v. 2014 - 2017. Talousarvio on hieman alijäämäinen - 34 897 euroa. Talousarvion esittelyssä kunnanjohtaja toi esiin poistojen kohdalla tapahtuneen virheen jossa on jäänyt n. 70000 euron poistot pois. Tämä nostaa alijäämän n. 105 000 euroon. Investointiosasta poistettiin Pistohikan laiturin rakentaminen vuodelta 2014. Perusteluna Pistohiekka hankkeen tilanne ja sen laituritarve. Tulevaisuus seuraavina vuosina on kiristyvän talouden kanssa elämistä. Veroprosenttiin on nostopaineita v. 2015 alusta 1 prosenttiyksiköllä 22 %. Myös kiinteistöveroihin on tuolloin kaavailtu korotuksia. Määräraha muutokset kuluvan vuoden talousarvioon hyväksyttiin. Kuntarakennelain mukaisen kuntaliitosselvityksen tekeminen ja Etelä-Savon sote-alueen perustaminen. Valtuusto päätti äänestyksen jälkeen 18 - 3 seuraavasti:
1. ilmoittaa valtiovarainministeriölle, että Puumalan kunnan osalta kuntarakennelain 4b § mukainen selvitysalue kattaa Puumalan lisäksi Hirvensalmen, Joroisten, Juvan, Kangasniemen, Mikkelin, Mäntyharjun, Pertunmaan, Pieksämäen, Rantasalmen ja Sulkavan kunnat
2. aloittaa yllä mainittujen ja mahdollisten muiden kuntien kanssa selvityksen mahdollisimman laajan sote-alueen perustamiseksi Etelä-Savoon
3. todeta, että varsinaista selvitystyötä kuntarakenteen muuttamiseksi ei tällä päätöksellä vielä aloiteta. Vastaehdotuksena oli Perussuomalaisten ehdotus jossa kohtaan 1. olisi lisätty Ruokolahti ja kohtaan 2. Etelä-Karjala.
Talouden tiekartta hyväksyttiin yksimielisesti.
Kokouksen työjärjestyksen mukaisten asioiden lisäksi Perussuomalaisten valtuustoryhmä teki aloitteen joka käsitteli kunnan omakotitonttien myymistä myös vapaa-ajan asuntotonteiksi vakituisen asuntotonttien lisäksi.
Ambulanssin yöpäivystyksen tulevaisuus puhutti valtuustoa. Sairaanhoitopiirissä ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä miten Puumalan yöpäivystys hoidetaan. Kunnanjohtaja selvitti mahdollisuuksia jatkaa nykyisellään tai yhteisesti pelastuslaitoksen kanssa. Hän toi myös esiin näkökulman onko tilanne jossa Puumalasta yöpäivystys loppuisi laillinen. Valtuusto valtuutti yksimielisesti kunnanjohtajan käymään neuvotteluja asiasta sairaanhoitopiirin kanssa. Yksi mahdollisuus on että Puumala maksaisi erotuksen joka tulisi  yöaikaisesta varallaolosta. Kokous kesti tunnin ja 10 minuuttia.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini