Yhteystiedot

Olavi Kietäväinen
Autiontie 57 B
52200 PUUMALA
050 024 2573
olavi.kietavainen(at)kd.fi
www.olavikietavainen.net
www.facebook.com/olavi.kietavainen

Pikakysely

Mitä pidät kotisivuistani?

Uutiset

6.3.2015Puumalalle vuodelta 2014 1,3 miljoonan ylijäämäLue lisää »7.5.2017KD Etelä-Savon piiriantoi kaksi julkilausumaa Tasapuolisuutta luottamushenkilöpaikkoja täytettäessä ja valaistus viitostielle Mikkeli-Juva -välilleLue lisää »28.2.2017Kuntavaalien 2017 KD:n ehdokkaat PuumalassaLue lisää »

Erva-sote-kehysriihi-maakuntajohtaja

Torstai 27.3.2014


Viikon ajan on sulateltu sunnuntain yllättävää päätöstä sote ratkaisusta. Toinen uutisviikon kestoaihe on kehysriihi ja päätökset siellä ja Vasemmistoliiton siirtyminen oppositioon.
Soteratkaisu on merkittävä koska sen sopivat kaikki eduskuntapuolueet yhdessä hallitus ja oppositio. Aiemmin hallituksen ajama isäntäkunta - suurkunta pohjalle rakentuva malli oli perustuslain ja kuntien lausuntojenkin pohjalta huonosti eteenpäin vietävä malli. Hyväksytystä mallista tiedetään peruslinjaus viiden erva - alueen (Yliopistollisten sairaaloiden) ympärille muodostuva sosiaali - ja terveydenhoidon alueet. Miten käytännössä esim. Puumalaa koskevat asiat käytännössä hoidetaan selviää vasta myöhemmin. Tämä tehty ratkaisu poistaa kuntarakenteen väkipakolla ohjaamisen kuntaliitoksiin kun näin suuri osa kuntien tehtävistä siirtyy uudelle sote alueelle. Monet suunnitelmat kuten Etelä-Savon sote alueen perustaminen menee uuteen vaiheeseen. Mielestäni olisi tärkeää kaikkien kuntien Etelä-Savossa yhteisesti pitää puoliaan lähipalveluista. Varsinkin kun  uuden sote-alueen hallituksessa ei ole kaikkien kuntien edustusta paikalla tarvitaan tiivistä yhteistyötä alueen kuntien kesken.

Kehysriihi taisi olla oiken kunnolla riihessäpuintia kun Vasemmistoliitto lähti hallituksesta. Päätökset varsinkin lapsiperheiden lapsilisien leikkaukset eivät ole minunkaan mielestä hyviä ratkaisuja. Kuten monesta suusta on hallituksen puolelta tuotu esiin, ratkaisu ei ollut kenellekään helppo.
Positiivista oli kun ei puututtu ALV prosentteihin ja metsä- ja peltomaata ei laitettu kiinteistöverolle. Tärkeää on saada uusia työpaikkoja , uusia tuotteita markkinoille, kotimaisen energian käyttöä lisäämällä saadaan vähennettyä tuontienergian tarvetta, samalla saadaan uusia töpaikkoja ja tehostettua metsin käyttöä ja samalla tuloa metsänomistajille. Vain työtä tekemällä voidaan pitää yhteiskunnan pyörät pyörimässä.

img_7699__kopio.jpg

Kuvassa Pentti Mäkinen on KD:n maakuntavaltuutettujen vas. Raimo Hämäläisen , Jouni Koskelan ja Liisa Ahosen haastateltavana. Ryhmä esitti samat kysymykset jotka oli kysytty muilta ehdokkailta sähköpostitse.

Maanantaina 24.3. Etelä-Savon maakuntavaltuusto valitsi maakuntajohtajaksi Pentti Mäkisen.  Valinnasta äänestettiin EK:n pk-osaston johtaja Pentti Mäkinen sai 32 ääntä, vt. maakuntajohtaja Riitta Koskinen 21 ääntä ja valtiosihteeri Sari Raassina 13 ääntä. Mäkisen takana olivat Keskustan ja Perussuomalaisten valtuutetut ja yksi muista ryhmistä, Koskisen takana oli SDP:n, Vihreiden ja KD:n valtuutettuja ja Raassinan takana lähinna Kokoomuksen valtuustoryhmä. Äänestys oli suljettu lippuäänestys mutta puheenvuorojen perusteella voi päätyä edellä esitettyyn äänestyskäyttäytymiseen. Toivotan Jumalan siunausta ja menestystä valitulle maakuntajohtajalle.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini