Yhteystiedot

Olavi Kietäväinen
Autiontie 57 B
52200 PUUMALA
050 024 2573
olavi.kietavainen(at)kd.fi
www.olavikietavainen.net
www.facebook.com/olavi.kietavainen

Pikakysely

Mitä pidät kotisivuistani?

Uutiset

6.3.2015Puumalalle vuodelta 2014 1,3 miljoonan ylijäämäLue lisää »7.5.2017KD Etelä-Savon piiriantoi kaksi julkilausumaa Tasapuolisuutta luottamushenkilöpaikkoja täytettäessä ja valaistus viitostielle Mikkeli-Juva -välilleLue lisää »28.2.2017Kuntavaalien 2017 KD:n ehdokkaat PuumalassaLue lisää »

"Sote sopaan"

Perjantai 11.4.2014


Tänään 11.4. osallistuin kuntaliiton ja Etelä-Savon maakukuntaliiton ajankohtaistilaisuuteen.  Ajankohta oli mitä ajankohtaisin. Pitkään valmisteltu sote on saatu ratkaisuun mutta miten käytännössä se toteutuu on vielä vaiheessa. Toivottavasti saadaan toimiva ratkaisu jossa päätösvalta on jaettu ylhäältä alas  kunnille, nykyisille sairaanhoitopiireille ja yliopistosairaaloille tämän sote-alueen sisällä.
Miten kustannukset jaetaan on myös keskeinen kysymys ei voida suoraan mennä nykyisillä kustannuksilla jotka laskettaisiin yhteen ja jaettaisiin kaikkien kuntien kesken jolloin nyt tehokkaasti ja taloudellisesti hyvin hoitaneet kunnat maksaisivat kalliimmin palvelut tuottavien kuntien korkeammat kulut. On päästävä tilanteeseen jossa samoin perustein toteutetaan palvelut ja kustannusperusteet olisivat samat. Tähän sopisi parhaiten maakunnalliset mallit tämän 5 sotealueen sisällä palvelun tuottajina jolloin päätösvaltaa on jaettu alemmaksi. Tärkeää on tahon joka maksaa palvelut voida seurata palveluketjua ja päättää esim. hoidon vaiheista potilaan tilan ja hoitotarpeen mukaan.
Olen kannattamassa jo vireille laitetun Etelä-Savon sote alueen viemistä eteenpäin jolla ratkaisulla saadaan palvelut yhdenmukaisesti hoidetuksi jolloin toiminta tehostuu ja tehostuminen tuo myös taloudellisuutta. Tarvitaan myös maakunnassa yksituumaisuutta kuntien kesken. Vasta maakunnan kokoinen alue voi pitää puoliaan tässä  "miljoonapiirissä".
Suunta on oikea tarvitaan viisaita päätöksiä ja tahtoa asian loppuun viemiseksi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini