Yhteystiedot

Olavi Kietäväinen
Autiontie 57 B
52200 PUUMALA
050 024 2573
olavi.kietavainen(at)kd.fi
www.olavikietavainen.net
www.facebook.com/olavi.kietavainen

Pikakysely

Mitä pidät kotisivuistani?

Uutiset

6.3.2015Puumalalle vuodelta 2014 1,3 miljoonan ylijäämäLue lisää »7.5.2017KD Etelä-Savon piiriantoi kaksi julkilausumaa Tasapuolisuutta luottamushenkilöpaikkoja täytettäessä ja valaistus viitostielle Mikkeli-Juva -välilleLue lisää »28.2.2017Kuntavaalien 2017 KD:n ehdokkaat PuumalassaLue lisää »

Valtuuston pulpetilta

Maanantai 15.6.2015


Puumalan kunnanvaltuuston kokous alkoi  huomionosoituksilla pitkään kunnallista työnantajaa palvelleille henkilöille Puumalassa.
img_4209_2_a_kopio.jpg
Riitta Lunti ja Marita Pulliainen saivat 30 vuoden palveluksesta ja Kati Kontinen 20 vuoden.

Valtuuston kokous hyväksyi Henkilöstöraportin, Arviointikertomuksen, sai tiedoksi tilintarkastuskertomuksen. Tilinpäätös v. 2014 hyväksyttiin  tyytyväisyyttä mielissä kun  jo toinen 1,3 miljoonan euron ylijäämätulos toisen kerran peräkkäin oli päätettävänä.
Kunnanjohtaja esitteli tilinpäätöksen ja samalla myös vuosikolmannesraportin alkuvuodesta 2015. Tätä kuunnellessa tuli mieleen ajat jolloin kerrottiin aivan toisenlaisia lukuja alijäämistä. Sanonta miinuksesta plussaksi on koettu vaikka viisi vuotta sitten ei tällaista olis voinut kuvitella kuulevansa. Vuosikolmannesraportista mikäli loppuvuosi olisi alkuvuoden kaltainen tulisi vielä parempi vuosi kuin edellisistä. Ei kuitenkaan nuolaista ennenkuin tipahtaa. Varsinkin verotulojen arvioitu kasvu olisi 700 000 euroa vuodessa, kasvu tarkoittaisi reilua 2 veroprosentin nostoa vastaavaa korotusta ilman veroprosentin nostoa.
Puumalan keskustan yleissuunnitelma  on keskusteluttanut kuntalaisia, vapaa-ajan asukkaita , entisiä puumalalaisia. Heille voi kertoa että suunnitelman ehdotukset eivät suoraan toteudu ellei valtuusto tee niistä erillistä päätöstä. Omana mielipiteenäni joitakin on heti toteutettavissa  joidenkin kohdalla ei totutuminnen ole niinkään tarpeellista.
Valtuusto päätti ostaa Kelan tyhlilleen jäänyt liikekiinteistön tilat vuokrataan Väri-ja Vapaa-aika Tiusaselle. Toinen kauppa hyväksyttiin, jossa myytiin Ojakuja 4 kiinteistö Espit Oy:lle.
Pari kysymystä valtuutetuilta virkamiehille esitettiin ensimmäisessä oltiin huolestuneita sosiaalituen käsittelyn viivästykistä kun henkilöstö on lomalla eikä Mikkelistä ole tullut apua tilanteeseen. Toisen kysymyksen esitin toripaikkamaksusta pitääkö paikkansa että torilla ja sataman nurmikolla on eri perusteet myyntipaikalle. Tämä piti paikkansa saamastani vastauksesta kävi selväksi. Kemakoissa samat paikat ovat tori aluetta. vastauksessa luvattiin selvittää maksujen saaminen yhtenäiseksi. Hyvillä  mielin valtuusto jäi kesätauolle.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini