Yhteystiedot

Olavi Kietäväinen
Autiontie 57 B
52200 PUUMALA
050 024 2573
olavi.kietavainen(at)kd.fi
www.olavikietavainen.net
www.facebook.com/olavi.kietavainen

Pikakysely

Mitä pidät kotisivuistani?

Uutiset

6.3.2015Puumalalle vuodelta 2014 1,3 miljoonan ylijäämäLue lisää »7.5.2017KD Etelä-Savon piiriantoi kaksi julkilausumaa Tasapuolisuutta luottamushenkilöpaikkoja täytettäessä ja valaistus viitostielle Mikkeli-Juva -välilleLue lisää »28.2.2017Kuntavaalien 2017 KD:n ehdokkaat PuumalassaLue lisää »

Valtuuston kokoukset 28.9.ja 12.10

Perjantai 23.10.2015


Valtuuston kokoukset 28.9 ja 12.10. sujuivat puumalaliseen tapaan sopuisasti ja turhia jaarittelematta. Tämä tarkoittaa että selvissä asiakohdissa ei puheenvoroja pyydetä vaan annetaan puheejohtajan nuijia päätösehdotus lopulliseksi päätökseksi. Syyskuun kokouksessa päättiin, ettei Puumalan kunta pidätä itsellään kunnallis- ja kiinteistöverosta vapauttamisen toimivaltaa ajanjaksolla 1.1.2016-31.12.2018.

Toisena päätösasiana oli vastaus tarkastuslautakunnan vuoden 214 arviontikeromukseen.

Kolmantena asiana valtuusto päätti että Puumala lähtee mukaan Etelä-Savon sosiaali-ja terveyalueen kuntayhtymän perustamiseen. Valtuusto teki päätökseen liittyy ehdollistava kohta "Toteaa, että mikäli Sipilän hallituksen linjaus alueiden määrästä (päätös syksyllä 2015) ei mahdollista Etelä-Savon omaa sosiaali- ja terveysaluetta, päätöksen täytäntöönpanosta päätetään erikseen." 

Valtuuston kokuksen lopuksi tein sataman torikauppiaiden allekirjoittaman aloitteen joka menee kunnanhallituksen käsiteltäväksi ja sieltä edelleen tekniselle lautakunnalle valmisteltavaksi.

Valtuuston II vpj. Olavi Kietäväinen antoi puheenjohtajalle kirjallisen torikauppiaitten aloitteen: "Aloite Puumalan satamatorin torikatosten pystyttämisen sallimiseksi edellisenä iltana seuraavaa toripäivää varten ja peräkkäisinä päivinä torilla oleva myyjä saisi jättää torikatoksen paikalleen seuraavaa päivää varten. Torikatoksia varten toriin tulisi tehdä kiinnityspisteet joilla katos voidaan kiinnittää tukevasti torille. Kiinnityspisteet olisivat sellaisia jotka toriajan jälkeen voidaan poistaa jolloin huoltotoimia torilla koneellisesti tehtäessä ei niistä aiheudu haittaa. Vastaavia tapoja kiinnittää torikatokset on käytössä toreilla ympäri Suomea. Myös ehdotettu käytäntö on yleistynyt toreilla joissa aiemmin ei ole saanut jättää katoksia paikoilleen."

Aloitteen allekirjoittajat (19) ovat torikauppaa Puumalan satamatorilla käyneet kauppiaat. 
Puumalassa 22.7.2015

Valtuuston kokous 12.10. oli vielä edellistäkin lyhyempi kaksi asiaa joista toinen oli uuden tarkastuslautakunnan jäsenen ja varajäsenen valinta.

Toinen asia oli vuosikolmannesraportti tilanteesta 30.8. raportti on päättäjille ja kuntalaisille mieluista luettavaa on tulossa kolmas perättäinen reilun ylijäämäinen tilinpäätös mikäli loppuvuosi toteutuu arvioidusti. Tulos voi olla jopa parempi kuin edellisen vuoden 1,5 milj. euron tulos. Lopullisesti tiedetään seuraavan vuoden tammi-helmikuussa kuinka kävi.

Valtuuston kokouksen jälkeen oli valtuustoseminaari jossa käytiin mm. tulevan vuoden 2016 talousarviota eri toimialoittain läpi ja käsiteltiin maahanmuuttajien/pakolaisten ottamista Puumalaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini