Yhteystiedot

Olavi Kietäväinen
Autiontie 57 B
52200 PUUMALA
050 024 2573
olavi.kietavainen(at)kd.fi
www.olavikietavainen.net
www.facebook.com/olavi.kietavainen

Pikakysely

Mitä pidät kotisivuistani?

Uutiset

6.3.2015Puumalalle vuodelta 2014 1,3 miljoonan ylijäämäLue lisää »7.5.2017KD Etelä-Savon piiriantoi kaksi julkilausumaa Tasapuolisuutta luottamushenkilöpaikkoja täytettäessä ja valaistus viitostielle Mikkeli-Juva -välilleLue lisää »28.2.2017Kuntavaalien 2017 KD:n ehdokkaat PuumalassaLue lisää »

Kesän varrelta

Tiistai 23.9.2014

Kesä on ohi, sen viimeistään tänään on saanut kokea, kun räntää vihmoi syysmyrskyn säestäessä. Miten kesä meni ohi toteamalla mikä on helpoin asian ohittaa. Tori satamassa oli kesän aikana vakio-ohjelma kuutena päivänä viikossa.  Alkukesä juhannuksesta heinäkuun alkupuolelle (5.7.) oli hiljaista. Joidenkin kanssa pohdimme matkailun merkitystä Puumalalle kuinka meille kävisi jos matkailjamäärät jäisivät pysyvästi tälle alhaiselle tasolle.

Lämpö ja aurinkoiset ilmat toivat kaivatut matkailijat ja lomalaiset satamaan ja kaikkiin muihinkin Puumalan liikkeisiin. Muutama kuva kesästä sen iloista ja murheistakin.

img_1619_1__kopio.jpgAuringonlasku Naistenvedellä kesäkuun alussa.

img_1755_1__kopio.jpgSatamatori juhannusaattona.

img_1804__kopio.jpgHiljaiseloa torilla kesäkuun lopulla.

img_1816_1__kopio.jpgVanhojen autojen Saimaanympäriajo toi autot ja tämän kolmipyöräisen katetun moottoripyörän Puumalaan.
img_1848_1__kopio.jpgWenno risteilemässä Puumalanvirralla.
img_1973_1__kopio.jpg
Aikainen aamu ja auringonnousu.

img_2011_1__kopio.jpgHeinäkuisena sunnuntai-aamuna Naistenvedellä.

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää juhannusta

Perjantai 20.6.2014


img_1533_1__kopio.jpg

Juhannusruusuista juhannusta.

img_1611_1__kopio.jpg

Nostalgiaa.

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuuston pulpetilta

Tiistai 22.4.2014

Kunnanvaltuuston kokous maanantaina 14.4. alkoi normaalisti työjärjestyksen hyväksymiseen asti. Työjärjestyksen kohdalla tuli eteen Puumalan kunnan maa-ja asuntopoliittinen ohjelma ja sen liite vai oheismateriaali. Peruskysymys  liitteestä oli kun kirjallinen liite eriävästä mielipiteestä ei ollut kunnanhallituksen käsittelemä voiko se olla virallinen liite. Päätös oli keskustelujen, äänestysehdotustenkin jälkeen yksimielinen eriävämielipide oli oheismateriaali. Päätös on kuntalainkin perusteella Kuntalaki 55 § “Kunnanhallitus valmistelee valtuustoasiat. Lautakuntien ja muiden hallituksen alaisten toimielinten valmistelemat asiat valmistellaan valtuustoa varten hallituksessa. Kunnanhallituksen sijasta valmistelu voi kuulua lain tarkoittamissa asioissa tilapäiselle valiokunnalle tai tarkastuslautakunnalle” ja asia jota ei ole valmisteltu  “Jos valtuustoasiaa ei ole ollenkaan valmisteltu, valtuuston on oltava yksimielinen sen käsiteltäväksi ottamisesta. Yksimielisyysvaatimus koskee siis myös kiireellistä asiaa, jollei sitä ole valmisteltu.”  Valmistelemattomasta asiasta ei voida äänestää. Mielenkiintoiseksi tässä tapauksessa sian tekee kun eriävämielipide liite oli kokousmateriaalissa vaikka sitä ei kirjallisesti oltu käsitelty kunnanhallituksessa. Asia oli kyllä esillä kun asiaa valmisteltiin. laitoin kyselyn kuntaliiton lakimiehille mutta vastausta en saanut kiireiden vuoksi kuten vastauksesta ilmenee “lakiyksikössä on poikkeuksellista ruuhkaa muun muassa kuntalain ja sote-lain valmistelun vuoksi. Pahoittelemme tilannetta ja puramme ruuhkaa parhaamme mukaan.”   Olen muutaman kerran käyttänyt näitä luottamushenkilöille ilmaisia kuntaliiton palveluita ja saanut vastauksen kysymyksiin. Palvelun sähköposti on hallintolakimiehet@kuntaliitto.fi .
Valtuusto  käsitteli asiat tästä työjärjestysasiasta  päästyään muuten yksimielisesti kohtaa maa ja asuntopoliittiseksi ohjelmaksi kuntaan. Tässä  Perussuomalaisten valtuustoryhmä teki muutosehdotuksen kohtaan jossa Kirkonkylän ja Kotiniemen kaava-alueella olevia vakituisen asumisen omakotitontteja ei luovuteta loma-asumistarkoitukseen muutos olisi poistanut tämän kohdan.  Äänestyksessä alkuperäinen esitys voitti 17 – 3.  Tähän päätökseen ei jätetty eriävää  mielipidettä. 
Valtuustossa esitettiin kysymys miten sairaankuljetuksen tilanne on nyt. Vastauksessa todettiin ympärivuorokautisen päivystyksen loppuneen 13.4. Päivä ajan ulkopuolella lähin ambulanssi tulee paikalle. Nyt lähin on Juva. Kesällä isojen tapahtumien yhteydessä on päivystys 24 tuntia Puumalassa.

Valtuustoaloitteen kunnan palvelupisteessä asioivien yksityisyyden puolesta jätti Kokoomuksen valtuutettu. Aloite on aiheellinen koska kunnantalo on rakennettu aikoinaan toimistoissa tapahtuvaa asiointia varten ja saneerauksen yhteydessä palvelutiskillä ei käsitelty kaikkia niitä asioita joita nyt siellä käsitellään. 

2 kommenttia .

Kangasvuokko kukkii - kevät on tullut

Lauantai 19.4.2014


Kangasvuokon kukinta on varma kevään merkki. Kukinta on tänä vuonna noin viikon edellä
aikaisemmasta kukinnasta. Pitkäperjantaina ilman lämmettyä ja auringon valo saivat kukan
avautumaan. 

img_0599_1__kopio.jpg


Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää pääsiäistä

Lauantai 19.4.2014

Pitkäperjantaina kirkon alttari on riisuttu kynttilöistä, alttaritaulun edessä on viisi tummanpunaista ruusua ja piikkikruunu ainoina koristeina. Jeesus on ristiinnaulittu.
Pääsiäisaamu - tyhjä hauta .
"Kristus nousi kuolleista,
kuolemallaan kuoleman voitti
ja haudoissa oleville elämän antoi"

RIEMULLISTA PÄÄSIÄISTÄ

img_0595_1__kopio.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

"Sote sopaan"

Perjantai 11.4.2014

Tänään 11.4. osallistuin kuntaliiton ja Etelä-Savon maakukuntaliiton ajankohtaistilaisuuteen.  Ajankohta oli mitä ajankohtaisin. Pitkään valmisteltu sote on saatu ratkaisuun mutta miten käytännössä se toteutuu on vielä vaiheessa. Toivottavasti saadaan toimiva ratkaisu jossa päätösvalta on jaettu ylhäältä alas  kunnille, nykyisille sairaanhoitopiireille ja yliopistosairaaloille tämän sote-alueen sisällä.
Miten kustannukset jaetaan on myös keskeinen kysymys ei voida suoraan mennä nykyisillä kustannuksilla jotka laskettaisiin yhteen ja jaettaisiin kaikkien kuntien kesken jolloin nyt tehokkaasti ja taloudellisesti hyvin hoitaneet kunnat maksaisivat kalliimmin palvelut tuottavien kuntien korkeammat kulut. On päästävä tilanteeseen jossa samoin perustein toteutetaan palvelut ja kustannusperusteet olisivat samat. Tähän sopisi parhaiten maakunnalliset mallit tämän 5 sotealueen sisällä palvelun tuottajina jolloin päätösvaltaa on jaettu alemmaksi. Tärkeää on tahon joka maksaa palvelut voida seurata palveluketjua ja päättää esim. hoidon vaiheista potilaan tilan ja hoitotarpeen mukaan.
Olen kannattamassa jo vireille laitetun Etelä-Savon sote alueen viemistä eteenpäin jolla ratkaisulla saadaan palvelut yhdenmukaisesti hoidetuksi jolloin toiminta tehostuu ja tehostuminen tuo myös taloudellisuutta. Tarvitaan myös maakunnassa yksituumaisuutta kuntien kesken. Vasta maakunnan kokoinen alue voi pitää puoliaan tässä  "miljoonapiirissä".
Suunta on oikea tarvitaan viisaita päätöksiä ja tahtoa asian loppuun viemiseksi.

Kommentoi kirjoitusta.

Kangasvuokot

Perjantai 11.4.2014

Joka kevät seuraan milloin kangasvuokot alkavat kukintansa. Vielä ei kukinta ole alkanutn uput ovat nousseet lämpimillä paikoilla jo esiin. Edellisinä vuosina aikisimmat kukinnat ovat 24.4. vaiheilta. Pari viikkoa niin kangsavuokko kukkii.

img_0426_1__kopio.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Erva-sote-kehysriihi-maakuntajohtaja

Torstai 27.3.2014

Viikon ajan on sulateltu sunnuntain yllättävää päätöstä sote ratkaisusta. Toinen uutisviikon kestoaihe on kehysriihi ja päätökset siellä ja Vasemmistoliiton siirtyminen oppositioon.
Soteratkaisu on merkittävä koska sen sopivat kaikki eduskuntapuolueet yhdessä hallitus ja oppositio. Aiemmin hallituksen ajama isäntäkunta - suurkunta pohjalle rakentuva malli oli perustuslain ja kuntien lausuntojenkin pohjalta huonosti eteenpäin vietävä malli. Hyväksytystä mallista tiedetään peruslinjaus viiden erva - alueen (Yliopistollisten sairaaloiden) ympärille muodostuva sosiaali - ja terveydenhoidon alueet. Miten käytännössä esim. Puumalaa koskevat asiat käytännössä hoidetaan selviää vasta myöhemmin. Tämä tehty ratkaisu poistaa kuntarakenteen väkipakolla ohjaamisen kuntaliitoksiin kun näin suuri osa kuntien tehtävistä siirtyy uudelle sote alueelle. Monet suunnitelmat kuten Etelä-Savon sote alueen perustaminen menee uuteen vaiheeseen. Mielestäni olisi tärkeää kaikkien kuntien Etelä-Savossa yhteisesti pitää puoliaan lähipalveluista. Varsinkin kun  uuden sote-alueen hallituksessa ei ole kaikkien kuntien edustusta paikalla tarvitaan tiivistä yhteistyötä alueen kuntien kesken.

Kehysriihi taisi olla oiken kunnolla riihessäpuintia kun Vasemmistoliitto lähti hallituksesta. Päätökset varsinkin lapsiperheiden lapsilisien leikkaukset eivät ole minunkaan mielestä hyviä ratkaisuja. Kuten monesta suusta on hallituksen puolelta tuotu esiin, ratkaisu ei ollut kenellekään helppo.
Positiivista oli kun ei puututtu ALV prosentteihin ja metsä- ja peltomaata ei laitettu kiinteistöverolle. Tärkeää on saada uusia työpaikkoja , uusia tuotteita markkinoille, kotimaisen energian käyttöä lisäämällä saadaan vähennettyä tuontienergian tarvetta, samalla saadaan uusia töpaikkoja ja tehostettua metsin käyttöä ja samalla tuloa metsänomistajille. Vain työtä tekemällä voidaan pitää yhteiskunnan pyörät pyörimässä.

img_7699__kopio.jpg

Kuvassa Pentti Mäkinen on KD:n maakuntavaltuutettujen vas. Raimo Hämäläisen , Jouni Koskelan ja Liisa Ahosen haastateltavana. Ryhmä esitti samat kysymykset jotka oli kysytty muilta ehdokkailta sähköpostitse.

Maanantaina 24.3. Etelä-Savon maakuntavaltuusto valitsi maakuntajohtajaksi Pentti Mäkisen.  Valinnasta äänestettiin EK:n pk-osaston johtaja Pentti Mäkinen sai 32 ääntä, vt. maakuntajohtaja Riitta Koskinen 21 ääntä ja valtiosihteeri Sari Raassina 13 ääntä. Mäkisen takana olivat Keskustan ja Perussuomalaisten valtuutetut ja yksi muista ryhmistä, Koskisen takana oli SDP:n, Vihreiden ja KD:n valtuutettuja ja Raassinan takana lähinna Kokoomuksen valtuustoryhmä. Äänestys oli suljettu lippuäänestys mutta puheenvuorojen perusteella voi päätyä edellä esitettyyn äänestyskäyttäytymiseen. Toivotan Jumalan siunausta ja menestystä valitulle maakuntajohtajalle.

Kommentoi kirjoitusta.

Talvikalastus päätökseen

Torstai 27.3.2014

img_0277_1__kopio.jpg
Verkot pois tänään. Jäät ovat alkaneet heiketä lämpimien ilmojen seurauksena.
Vielä tänään jää oli 20 cm paksua. Pilkkijäkin oli vielä keskellä Naistenvettä pilkillä.

img_0256_1__kopio.jpg

Kaloja on tullut yhtä kertaa lukuunottamatta joka kerran. Kuvassa paras kerta saalis.

img_0271_1__kopio.jpgOtto koira on ollut uskollinen kalakaveri.


Kommentoi kirjoitusta.

EU-vaalit - ehdokkailla on väliä

Sunnuntai 2.3.2014

Vaaleihin on vajaa 3 kuukautta kampanjat ovat lähtökuopissaan ehdokkaitakin on jokaisella puolueella vielä nimeämättä. Vaalit ovat tärkeät Suomen kannalta keitä valitaan Europarlamenttiin. On merkitystä mihin europalamentin ryhmään valittavat edustajat sijoittuvat. Tärkeää on kuitenkin kuinka osaava ja taitava valittava edustaja on. Tästä aiheesta on julkaistu monia tilastoja ja arvioita niiden perusteella. Parhaiden joukossa suomalaismepeistä on sijoittunut Sari Essayah. Mepillä on väliä blgikirjoitus tuo lähemmäksi mitä mepin työ parlamentissa on.

img_3487_1__kopio.jpg
Ei tarvitse pyörittää vaalien onnenpyörää ehdokkaita valittaessa Sari ansaitsee jatkokauden Brysselissä.


Kommentoi kirjoitusta.

Dokumentti Saariston kelirikko vuodelta 1971

Sunnuntai 2.3.2014

Ylen elävä arkisto on jukaissut dokumentin Saariston kelirikko vuodelta 1971. Vaikka tämän dokumentin tekemisestä ei ole kuin runsas 40 vuotta on muutos mitä on tapahtunut varsin suuri. Pois ovat eläimet niin lehmät kuin hevosetkin hävinneet maisemasta. Koulu on loppunut tältä kylältä ja kaikilta muitakin kylitä kirkonkylää lukuunottamatta. Tie on tullut joka on tuonut vapaa-ajan asukkaita ja myös vienyt vakituisia enemmän pois kuin tuonut lisää. Puhelimen kehitys on ollut kaikkein eniten muuttunut asia. Ei ole enää keskuksia kylillä ei edes lankapuhelimia. Nykyisin liikenneongelmat ovatkin teiden lisäksi tietoliikenteen ja kännyköiden yhteydet. Muutos on jatkuvaa tuolloin Puumalassa oli n. 4 600 asukasta nykyisin n. 2300  asukasmäärän puolittumiseen on mennyt 42 vuotta. Mikä on vastaavan ajanjakson jälkeen vuonna 2055 asukkaita Puumalassa. Tuskin tuolloin olen sitä todistamassa, mutta jos luoja suo sen päivän nähdä tulee 100 vuotta täyteen tuolloin.

Kommentoi kirjoitusta.

Helmikuu

Lauantai 1.3.2014

Talvi jatkui helmikuussa poikkeuksellisen lauhana. Kuun loppu muistutti lähinnä huhtikuun puoltaväliä lumen määrällä arviotuna. Kuvia helmikuun varrelta.

img_3529_1__kopio.jpg

Talven aikana on ollut runsaasti jäämuodostelmia jyrkänteillä ja kallionreunoilla.
Kuvan jääpuikot ovat pisimmillään pari metrisiä.

img_3628__kopio.jpg


Talvikalastusta tuli vuosien tauon jälkeen harrastettua. Alkukuusta sain hauen ja muutaman mateen.

img_3693_2__kopio.jpg


Kuun loppua kohden saaliit pienenivät kala tosi suureni. Kuvan lahna oli lähes parikiloinen. Tästä seuraavalla kerralla ei kaloja ollut enää yhtään verkoissa. On odoteltava keväämmälle jolloin kala taas alkaa liikkua ja käydä pyydyksiin.

img_3770_1__kopio.jpgKalakaveri Otto nautti auringon paisteesta pitkän harmaa jakson jälkeen.
img_3773_1__kopio.jpg
Viimeisenä päivänä helmikuuta oli maisema kuin huhtikuulta.
img_3774_1__kopio.jpg
Metsässä aurinkoisimmilla paikoilla ei lunta ollut enää laisinkaan.

Kommentoi kirjoitusta.

Valtuuston pulpetilta

Maanantai 27.1.2014

Sanonta "hyvin suunniteltu on puoliksi tehty" oli tämän päivän kunnanvaltuustokokouksen kulku. Puheenvuoroja varsinaisten kokousasioiden käsittelyssa käytti puheenjohtaja ja esityksen pöytäkirjantarkastajiksi tehneet valtuutetut. Kokous kesti 8 minuuttia, tästä voisivat pitkien kokousten kunnat ottaa mallia.
Asioina olivat sisäisen valvonnan ohjeen hyväksyminen, kunnanhallituksen - ja valtuuston kokousaikataulu, sijoitustoiminnanperusteiden uusiminen, lisämäärärähan myöntäminen v. 2014 talousarvion investointiosaan maanhankintaa varten, RaJuPuSu- opiston rehtorin virkanimikkeen ja työajan muutos, vuoden 2013 aikana jätetyt aloitteet ja niiden johdosta suoritetut toimenpiteet ja Puumalan itäosan yleiskaavamuutoksen kaavaehdotus.
Paljolti sujuvan kokouksen takana on hyvä valmistelu jossa kaikki valtuustossa olevat puolueet ovat saaneet olla mukana. Keskeisistä asioista on nyt saavutettu yheisymmärrys vaikka edellisellä kaudella kuntaliitosasia jakoikin valtuustoa.
Kansalaisopiston pykälän käsittely päätti RaJuPuSu nimisen kansalaisopiston 10 vuotisen kauden. Juva , Sulkava ja Rantasalmi perustivat oman opiston ja Puumalan kansalaisopisto aloitti tämän vuoden alusta. Nimen erikoisuudesta voi mainita alkuajoita sitä ei ensimmäisellä kerralla kelpuutettu, mutta kun selvitettiin miten nimi on syntynyt ja että tuolloin sitä käytettiin muissakin yhteityömuodoissa hyväksyttiin se nimeksi. Kokouksen lopuksi kysyin sairaankuljetuksen järjestämisen nykyvaiheesta saaden vastaukseksi peruspalvelulautakunnan joulukuun kokouksen päätöstä on alettu toteuttaa.

Kommentoi kirjoitusta.

Onko kuntauudistus jäämässä "suutariksi"?

Tiistai 21.1.2014

Keskustelu hallituksen kyvystä tehdä kuntauudistus tämän hallituskauden aikana käydään jatkuvasti. Kuntaliiton varatoimitusjohtajan haastattelu maakuntalehdessä on viimeisin asiaa käsittelevä.
Minusta hallitus on johdonmukaisesti ja jääräpäisesti ajanut omaa linjaansa vaikka se voi pahimmillaan jäädä kuten edellisilläkin hallituksilla on käynyt vaiheeseen, ei saada asiaa loppuun saatetuksi. Olisi ollut syytä kuunnella niitä jotka olivat parlamettaarisen valmistelun kannalla. Tämä olisi mahdollistanut että uudistus jatkuisi vaikka vaalit muuttaisivat hallituksen kokoonpanoa. Vaalien jälkeen muodostettavan uuden hallituksen, jos kokoonpano on huomattavasti erilinen kuin nyt, alkaa todennäköisesti uuden valmistelun kuntarakenne uudistuksesta.
Tarve tähän uudistukseen on yleisesti tiedostettu. Keinot joilla sitä on toteutettu voi jättää uudistusen "suutariksi" tämän eduskunnan vaalikaudella.

Kommentoi kirjoitusta.

Talven puuhia ja kauneutta

Maanantai 20.1.2014

Pitkän harmaan jakson jälkeen alkanut aurinkoinen talvi pakkasineen on tehnyt luonnon kauniiksi ja voi harrastaa talveen kuuluvia asioita.img_3169_1__kopio.jpg
Talviverkot on muutaman vuoden tauon jälkeen laitettu jään alle. Jään paksuus enimmäisellä verkkojen kokemiskerralla oli 25 cm.

img_3164_1__kopio.jpg
Kolme ahventa oli saaliina 700, 600 ja 300 g painavat.

img_3218_1__kopio.jpg
Huurre ja vähäinen lumi eivät haittaa luistelua ja jääkin on melko tasaista Naistenvedellä.

img_3226_1__kopio.jpg
Sininen ja valkoinen. Tammen huurteiset oksat sinistä taivasta vasten - puhuttelevan kaunista.

Kommentoi kirjoitusta.

Jäätaidetta

Perjantai 17.1.2014

Pakkasten tullessa sateisen luhan jakson jälkeen on kalliojyrkänteille syntynyt valumavesistä jäätaidetta.

img_3137_1__kopio.jpg
Tämän jääpuikko rivistön leveys n. 2 m
img_3144_1__kopio.jpg
Tämänkaltaisia on nyt useassa paikkaa metsässä joten luontoretkelle tulevana viikonloppuna.

img_3146_1__kopio.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Täysikuu

Perjantai 17.1.2014img_3153_1__kopio.jpg
Kuu on kuin pallojuusto.

Kommentoi kirjoitusta.

Lumeton aika päättyi

Maanantai 13.1.2014

img_3084_1__kopio.jpg


Perjantaina 10 päivä oli maisema vielä näin lumeton. Lumisade joka näkyy jo kuvassa alkaneen toi lumipeitteen joka pysynee kevääseen asti.

img_3089_1__kopio.jpg

Ohut lumipeite ja auringonpaiste tekevät maiseman valoisaksi.

Kommentoi kirjoitusta.

Kuvia luonnosta vuoden vaihteessa

Perjantai 3.1.2014

img_3038_1__kopio.jpg
Maisema vuodenvaihteen tienoilta. Kuvaan tallentunut kuusikon, sammaleisen kallion ja kivikon tarunomainen tunnelma.
img_3053_1__kopio.jpg
Maisema Ukonvuorelta Huuhkaalaan päin. Naistenvesi sulana 2.1.


img_3045_1__kopio.jpg

Ikivanhat kannot Autionlahdella. Ikä 7000 - 8000 vuotta ajalta jollion Vuoksi ei ole vielä puhjennut. Vesi ollut tuolloin pysyvästi nykyistä vedenpintaa alempana.

Kommentoi kirjoitusta.

Uutta Vuotta 2014

Tiistai 31.12.2013


Kulunut vuosi on Puumalan horisontista on sujunut varsin positiivisissa merkeissä. Olen kuntapäättäjän urallani todennäköisesti luottamushenkilöurani huipulla valtuuston 2. varapuheenjohtajana. Tehtävä on antanut mahdollisuuden seurata miten kunnan asiat ovat ja mitkä ovat ne haasteet joita kohtasimme ja jotka odottavat uutena vuotena meitä kunnan päätöksentekijöitä.
Olen jo aikaisemmissa kirjoituksissa todennut kun Puumala säilyi itsenäisenä kuntana olevan paras ratkaisu tässä vaiheessa.
Mitä tapahtuu sote - uudistuksen ja kuntarakenteen osalta tulevaisuudessa, voimme päättää mikä on kuntamme paras ratkaisu tai vähiten huono miten asian haluaa ilmaista. Kesä oli jälleen kerran satamassa vilkas varsinkin höyrylaivaregatta kruunasi sen.
Syksy on ollut varsin mielenkiintoinen varsinkin myrskyt Eino ym. toivat sähkökatkoja, kaatuneita puita. Joulun vietimme mustana ei ollut lunta valaisemaan maisemaa.
Tahdon toivottaa alla olevalla (1910-luvulta) ukkini saamalla uudenvuodenkortilla Siunattua ja Onnellista Uutta Vuotta 2014.

kortti_neitokainen_viljam_kuva__kopio.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »